En alldeles speciell dag

Ser du förväntan i blicken?en speciell dag

Hon har precis slagit sig ner för att vila de där trötta benen som farit omkring sedan tidig morgon för att hinna bli klar i tid.
Finkläderna är på och den vita blusen är kanske ny för dagen, eller åtminstone nystruken. Fast hon är egentligen inte den sorten som går omkring i finkläder eller pyntar sig. En liten brosch som enda smycke bara, förutom vigselringen. Håret, vitt och självlockigt, svårt att få styr på. Det mesta av det har lagts till en knut i nacken, resten av håret bildar gloria i allt det där ljuset som de tunna gardinerna släpper in.
Man kan tro att det är sommar ännu, men september är faktiskt redan i gång och äpplena är plockade. Ligger prydligt i lådor och korgar ute i boden. Barnen brukar tycka om att gå in där och hämta. Kliva över den höga tröskeln med sina små ben och komma ut med händer och fickor fulla. Kanske har det också bakats kaka på några äpplen idag? Dagen till ära.
Nu sitter hon här med en kopp välförtjänt kaffe att njuta av i lugn och ro, innan gästerna står i farstun och sjunger. Innan husets alla vaser ska fyllas av vackra buketter.
Det är såklart en alldeles speciell dag! Som det ordnats och förberetts för, väntats på.
Trasmattorna har piskats och golven är skurande. Krukväxterna är omsorgsfullt skötta och trivs på ett så där frodigt sätt som bara tanter i hennes ålder kan åstadkomma. Duken är manglad i skarpa veck, oklanderligt vit och ännu utan kaffefläckar. En vas med de sista av sommarens rabattblommor mitt på bordet. Den finaste kaffeservisen står framdukad och kakorna väntar i köket. Det luktar såpa och hembakat, allt står på sin plats och är helt i ordning.
Många gäster väntas! Men så har hon också många barn och barnbarn. Och kanske är det enbart för barnens skull det där leendet ligger på lur och blicken glittrar så och inte alls för anledningen till att de ska komma.
Sjuttio år, hur gick alla de åren så fort? Det här året heter redan nittonhundrafemtioåtta och hon firar sin sjuttionde födelsedag med alla de sina. Det kommer att bli en alldeles fantastisk dag. I synnerhet med barnbarnen. Det kommer att bli en dag att minnas.

15/100

8 reaktioner på ”En alldeles speciell dag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.