100 megabit

Tänkte att jag skulle torsdagssurra lite innan jag måste vidare på nästa jobb. Kommer ihåg den där humorserien Segemyr, han stod mellan två jobb sa han. Fast han var arbetslös men tyckte det lät osmickrande. Jag står också mellan två jobb för tillfället men alls inte arbetslös. Jag kom nyss hem från det ena och laddar om för att åka på det andra. Så blir det ibland.

Maken ringde precis och meddelade att han uppgraderat oss. Hundra megabit ska vi ha nu då. Vad nu det är egentligen. En hastighet i trådarna som ska göra surfandet snabbare. Kanske vi då slipper höra den tillfälligt inneboende Dottern skrika om att vi har ett jävla skitinternet. Nu har vi ett mycket snabbare sånt med bara ett telefonsamtal och nån knapptryckning eller hur dom nu gör när dom uppgraderar megabitten.

De där nya hastigheterna som ska strömma trådlöst i huset gav genast en ny fråga. Vad har vi för rauter och klarar den detta? Svaret blev ”ingen aning”. Den står i alla falla där och blinkar hejvilt. Jag vet inte hur man kollad vad den orkar med och jag har ingen koll på vad man borde servera dessa extra megabit. Vi måste leta upp någon support till denna svåra fråga. Har en del alternativ på den fronten som tur är.

Solen skiner och jag ska strax ut och ränna på vägarna igen. Solen är jobbig i normala fall men den är ännu jobbigare när man ska sitta i bilen och försöka se nåt. Får väl utrusta mig med rejäla solbrillor innan jag åker. Sen jag fick glasögon som ska sitta på hela tiden, blev det där med solbrillor ett extra problem. Det blir ett jäkla bytande. Jag tänkte köpa såna där solbrillor som man trär över sina befintliga glasögon. Då ser man bra samtidigt som ögonen slipper den starkaste solen. Fast de blir fasligt klumpiga att ha i ansiktet dessa dubbla brillor. Dotter förbjöd mig, asfult sa hon. Fast jag tror inte jag bryr mig, vill ha såna ändå. I alla fall i bilen.

Här hemma ser det ut att bli en rejäl städning när jag kommer tillbaka efter dagens jobb. Dammet och katthåren ligger i lager som syns extra bra nu när solen är på väg in. Jag längtar på ett vis till varmare temperaturer. Bra för att katterna hålls ute mer då. Blir alltså betydlig skillnad i mängden katthår inne! Ibland funderar jag allvarligt på att låta dammsugaren stå och gå hela tiden. Borde inte allt dammet försvinna då? Fast man skulle knappast stå ut med ljudet. dessutom pustar dammsugaren ut en del luft bakom sig också och med den en del damm … det blir en ondsint kretslopp bara.

Fick just ett trevligt formulerat välkomst sms till morgondagens äventyr. Jo. jo. Hur i hela friden tänkte jag där? Klockan tio en ledig fredag ska jag infinna mig. Luta mig bekvämt tillbaka i tandläkarstolen för att påbörja jobbet med att göra ett par svindyra kronor. Det innebär en  massa borrjobb och ett par såna där formar med klet som ska gjuta av mitt nuvarande bett. Jag har grymma problem med kväljningar bara dom ska ta röntgen … nu ska massa prylar in i munnen och jag bävar. Känner mig sjuk och eländig. Kanske inte kan gå. Kanske måste ringa återbud. Fan också.

10/100

 

6 reaktioner på ”100 megabit

  1. Jo det blir mycket bytande mellan vanliga brillor och solbrillor här också. För ngt år sedan inskaffade jag ‘riktiga’ solbrillor på recept och önskar att jag gjorde det för längesedan! Receptet har redan ändrat en gång, men det var så minimalt, så jag förnyade de vanliga brillorna och lät solbrillorna vara. Det gick bra det med! 😜

    Gilla

  2. Instämmer i dina reflektioner angående glasögon. Det är drygt.
    Angående att kolla hur många bites man har så kan du skriva in testa hastigheten och eventuellt din internetleventatör i google så kan du kolla hur många du går in och hur många du släpper ut. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.