Hur har du haft det i dag? Jag har …

Först jobbade jag lite innan nattpasset var slut och det var dags att åka hem. Eller ja. Inte hem. För jag skulle på ett möte som visade sig innehålla färre deltagare än tänkt så vi kortade av det också.
Efter det fick jag ett ryck och åkte till stan! Hann ändra mig flera gånger innan jag parkerat, men envis som jag är fullföljde jag mitt eget ryck. Tanken var att hitta nåt snyggt till kvällen.
Först och främst måste jag peka på termometern. Den utomhus. Som var uppe i tjugo grader redan åtta i morse. Kläderna som hängts fram i butikerna trodde att det skulle vara höst nu. Där fanns mängder av stickat, långärmat, långbyxor och allt bara hånlog åt en halvsvettig typ som bävade för att ens prova nåt i värmen. Kvällen ska dessutom tillbringas på ett rätt varmt ställe och alla plagg jag såg skulle bidra med tortyr. Näe. Jag sprang igenom tre butiker bara för att konstatera samma sak om igen och sen åkte jag raka vägen hem. Utan minsta kasse kläder. Det bör gå att skaka fram nåt lämpligt ur garderoben.
Hemma var det varmt och instängt och jag hasade genast ner alla mörkläggare för att hålla dagens värme utanför. Sen gick jag ut och satte jag mig i hammocken en stund, där det ännu inte var sol utan riktigt trivsam temperatur. Fick sällskap av kelig katt och pratglad Dotter i telefonen och där sprang en timme kvickt och lätt på tå ut ur livet.
Plötsligt fick jag för mig att frön måste skördas. Så jag satt på gräsmattan med en annan kelig katt och plockade massa frön ur den ymniga krassen. Nästa års blommor! Hävde ut alltihop på en tidning för att torka dem. Ska därefter vara duktig och få ner fröna i märkta påsar för att hålla isär dem.
Efter detta värv var jag duktig och såg över räkningarna som samlat sig under månaden. Sånt måste också göras. Och kom mig äntligen för med att förnya antiviruset till Makens dator. Nu är den grönmarkerad och säker igen.
Så in i duschen för att snygga till mig inför kvällen. Rotade runt en stund i garderoben efter ett både somrigt och hyfsat snyggt plagg som funkar på det GuldBröllopsFirande vi inbjudits till i kväll. Mäktigt, att ha varit gifta i femtio år! Ser fram emot få delta i detta firande, tror det blir speciellt faktiskt.
Ja, så såg min dag ut. Kvällen får jag utvärdera i morgon.

4 reaktioner på ”Hur har du haft det i dag? Jag har …

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.