Trädgårdsgrej

2015-07-01 13.57.35För länge sen såg jag en bild på nätet som jag visade Maken. Inga problem, sa han såklart. Det handlade om ett roligt trädgårdsprojekt. Det blev inte av då men när vi köpte jord till alla planteringar i våras fick vi syn på det ultimata materialet för detta projekt. I precis rätt utförande. Behövde bara finslipas en aning. Häromdagen åkte vi tillbaka och köpte det vi behövde.
Maken in i garaget för att slipa och måla. I morse var dom klara! Pennorna. Stora meterhöga pennor. Liksom överdimensionerade.

2015-07-01 14.12.05

Maken ut med släggan för att få ner de rejäla metallfästena djupt ner i backen. De kallas passande nog för jordankare. Det var en bra bit de skulle slås ner också, och dagens temperatur var kanske inte helt anpassad för ett sånt grovarbete. Tur att det inte var fler än fyra! Sen ner med penna efter penna i sitt fäste. Schysst samling färgpennor som 2015-07-03 11.00.57ska få agera växtstöd. Sen behövde vi komplettera med lite jord, fler växter och en pallkrage. Alltså iväg till en affär med dylika produkter. När vi kom hem gassade solen över hela ytan men pallkragen kom på plats och jag hällde i jorden och planterade. Svettigt jobb. Men väl värt besväret, för hur snyggt blev det inte! Jag planterade tre stycken slingrande växter som heter Silverregn. De kommer att behöva lite hjälp med att ta sig uppför den glatta pennan men det ordnar sig. Framför dessa ett par minirosor bara för att fylla ut lite. Bakom pennorna några plantor Krasse som kan få hänga över kanten på lådan. Supernöjd manar jag nu på växterna. Väx! Väx!

2015-07-03 13.54.52

2 reaktioner på ”Trädgårdsgrej

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.