Ok! Vi har firat!

Mer än vi brukar fira diverse relationsrelaterade komihågdagar. Men nu kom vi till ämnet silver och antalet tjugofem i bröllopsdagar. Är det kanske en sorts strand man når? Som man simmat och simmat sig fram till. Drar sig upp i sanden och ligger smått utmattad platt på mage och andas ut. Framme liksom. Tjugofem år har vi simmat. Eller näe, det kan jag inte påstå. Vi har faktiskt åkt båt. En stabil båt, ingen lyxkryssare kanske men stabil och pålitlig båt. Vi åker vidare dessutom. Den här stranden är bara en av alla under färden.
Så hur firade vi detta minnesmärke då kanske du undrar. Vi firade hemma, med god mat och dryck typ.

Frukostfilm: Givetvis inledde vi dan med frukost och film. Frukostfilm är inget man slänger ihop bara sådär. Vi hade handlat god frukost och köpt en ny film som ingen av oss sett tidigare. Jag hade visserligen läs boken men det räknas inte. Så vi dukade fram frukosten, tände ett par ljus och satte på filmen. Hallonbåtsflyktingen blev det. En film om en svensk man instängd i en finsk mans kropp. Det var en alldeles perfekt frukostfilm. Myspysig och lättsam och rolig.

2015-06-30 13.31.57Rodda: Efter frukostfilmen och en stund häng vid varsin dator åkte vi iväg med Rodden. På en loppisrunda. Tog en fika i det där mysiga fiket på Erikshjälpen också. Hittade ett och annat fynd och sen åkte vi en vända runt i stan och trivdes i solen. Det fläktar bra när man åker taklöst så då kan solen hålla på och gassa som den vill.

2015-06-30 15.00.39Lunch: Den dukades upp hemma på altanen och till den skålade vi för våra tjugofem år. Lite snaps till sillen i de där jävulsglasen som vi har varsitt av. Och lite bubbel i de rosa glasen vi fick i bröllopspresent den där dan vi gick till prästen. Efter lunchen var det skönt med lite slappläge i godan ro. Jag med ett av loppisfynden (en spännande klippbok som jag ska berätta mer om en annan gång) på altanen och Maken med nåt intressant på teve inne i vardagsrummet.

Middag: Jo, vi tänkte äta ännu mer mat denna dag. Den lagade vi tillsammans och dukade fint … framför teven, eftersom det skulle bli allsång och Midsomermord. Då skålade vi lite mer i rosa bubbel och maten smakade prefekt.

Presenter: Nä. Vi hade inga romantiskt inslagna paket eller rosor eller hjärtformade prylar. Men vi köpte en grej vi båda gillar dan innan och vi köpte en grej häromdan och vi köpte en grej … ja. Så liksom. Men vi fick ändå en present tillslut. Sent omsider … när mördaren var avslöjad i Midsomer och bubblet var slut och disken undanplockad. Då kom en present. Det var en med päls och fyra små ben, inburen av en förnöjd och stolt Pancakes. Han lade musen han hämtat åt oss i soffan, mellan oss. Här liksom, varsågod, den får ni av mig. Jag flög ur soffan med dator och allt, osäker på vad han faktiskt kom med. Han har som bekant en tendens att även hämta in sånt som krälar eller flyger. Men den här gången var det stackars mus. Vi tackade artigt och Maken förpassade den döda musen ut till soptunnan. Medan jag berömde katten. Så att han inte skulle få för sig att det behövdes fler eller större grejer på en silverbröllopsdag.

Se där. Det blev en ordentligt firad dag och en mycket trivsam dag dessutom. Nu kan vi återgå till vårt normala läge med att fira lite si så där. Det är långt kvar till den gyllene stranden. 😉

 

2 reaktioner på ”Ok! Vi har firat!

  1. Det låter som en väl spenderad dag. 🙂 Just så där gillar jag att spendera dagar. Med några roliga göromål, helt tagna utifrån vad jag känner för just då. Kul att ni båda blev så nöjda med dagen.
    Grattis och Kram.

    Gilla

  2. Härlig dag ni hade! Fast den där vanan som Pancakes har? Att ge bort döda möss liksom… Huga! Jag skule nog ha hoppat långt och inte suttit i soffan på ett bra tag! Dock är det ju bra att han ser till att mössen håller sig på avstånd! Grattis igen! Trevlig fortsättning i den är stabila båten! 😉

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.