Semesterplock

Jodå, den pågår denna semester. Inget kan ju hindra dagarna från att gå och det är bara att ta sig an dem på bäst sätt. Det är skönt att vara ledig, visst är det väl det. Vi satsar på så lite planering och så mycket ”tadansomdenkommer” och ”gåditnäsanpekar” som möjligt, så får vi se var vi hamnar. Och jo, vi har hittills hamnat bra.

Semesterns resa: Vi åkte först en bit neråt i landet, så fort Maken sparkat av sig jobbskorna torsdagen före midsommar. Dottern kom från sitt håll med tåget. Blev hämtad av Kusinerna och hann anlända en liten stund före oss. Så var vi äntligen samlade igen, hela familjen!

Semesterns jobb: Det skulle bytas panel och andra typer av bräder på ett hus. Som tur var, består största delen av detta hus av tegel. Men upptill på gavlarna, där skulle allt av trä ses över. Ofta blir det inte alls som man planerat. Nu kom en ryggskada, höjdrädsla och väderläget i vägen för att det skulle bli precis som vi tänkt. Men halva huset fick sig ändå en uppryckning i både panel och färg. Det fanns ändå dom som fick nåt gjort. Andra sidan får klara sig ett tag till.

Semesterns nya syssla: Jag och Maken och Brorssonen byggde byggställning som om vi aldrig gjort annat! Brorssonen och Maken klättrade och klängde runt med dessa järndelar som skulle fogas ihop med höga stolpar. Jag hämtade delar från släpkärran och höll dem stadigt och angjorde på ena sidan och vips hade vi fått ihop det. Bygga ställning var kul! Vilket finurligt system en byggställning faktiskt är! Sånt man inte haft en aning om tidigare när sådana bara varit just ställningar längs med hus. Sedan rev vi hela rasket efter avslutat jobb också. Smidigt och lätt, som om byggställningsbyggande ingick i våra vardagliga sysslor.

Semesterns höjdrädda: Jag då. Vågade mig inte upp på den där ställningen överhuvudtaget och fick vackert stå nedanför och känna mig frustrerad. Svägerskan, med liknande höjdrädsla tog ändå mod till sig och kom upp i första nivån (som var nog så hög) för att måla. Bra gjort tyckte jag. Som knappt ens kunde titta upp på dom som klarade av att gå omkring på ställningen. Hu alltså.

Semesterns nätbefrielse: Va?! Inget Internet?! Känn på skräcken i den upplysningen. Telia för fasen! Lämna en hel familj utan nätkontakt en hel helg. Inte bra! Nåja. Smarta telefoner ansluter till sitt G-system även om wifi saknas. Så helt off var vi inte. Men ändå!

Semesterns stora högtid: Midsommarhelgen är  alltså passerad. Det innebär att den bästa delen av sommaren är slut. Helgen firades med massa mat i sedvanlig ordning. Vi hade också ungefär den typen av mat (och dryck) som visades upp av alla andra på nätet. Fast ingen av oss tog någon bild på maten så fanns den i allra högsta grad på våra tallrikar ändå och vi blev mätta. Förmodligen var vi för glupska för någon bilddokumentering.

Semesterns väder: Ständigt detta väder. Till glädje eller förtret beroende på vad man gillar rent vädermässigt. Det är en sommar av en sån art som får solsökarna att blåsa dammet av passen och bege sig bort. Man får göra med vädret som med allt annat. Ta vara på stunderna när de uppenbarar sig. Oavsett vilka typer av stunder man längtar efter.

Semesterns kryp: KattGrabbarna släpar hem objudna gäster i pälsen. Det är inte för intet de heter fästingar de där obehagliga krypen. För även om de inte hunnit bita sig fast i skinnet på katten är de svåra att dra loss ur pälsen. Man får ta i med naglarna för de sitter som klistrade. Efter att ha tappat räkningen på urplockade fastbitna kryp har vi nu preppat katterna med giftiga droppar i nacken. Jag brukar helst vänta in i det sista med dessa droppar, men de hjälper när de väl är på plats. Nu hoppas vi slippa fler kryp i pälsarna.

Så långt allt väl kan man väl säga.

3 reaktioner på ”Semesterplock

  1. Det var så härligt att ni kom,så vi fick umgås hela helgen. Fast det blev ju så mycket jobb för er ,så det blev ju ingen trevlig början på eran semester,men vad jag är glad att jag har er alla.Jag tittar upp på husgaveln varje gång jag är utanför dörren och tänker på er alla som gjorde så fint åt mig.Stor kram och ett stort tack alla. God mat och dryck fick vi ju också. Ha en fortsatt trevlig semester hoppas vi ses snart. Kram mamma.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.