Sommar eller?

Sommarlivet är inlett och klart! Jag har handlat blommor, planterat, rensat rabatter, gödslat, snyggat upp sittplatser och inrett. Allt för att kunna hitta skuggläge och njuta av utelivet i min rofyllda trädgård. Just nu är det där med skuggläge inte ett stort problem. Eftersom det råder skuggläge precis överallt för det mesta. Maj är ingen riktigt skön månad i år. Om det inte vore för blåsten och de kyliga inslagen skulle jag kunna njuta av att sitta var som helst, när som helst. Solen saknar jag inte. Men det krävs långärmat och filt om axlarna om man vill sitta någonstans utomhus. Så jag jobbar upp värmen på att få all växtlighet i ordning istället.
Alla de där fröna jag sått inne, är numera ute i rabatt eller kruka. Sådde ännu fler frön direkt i rabatterna. Får väl se hur allt det där lyckas.
I går åkte jag raka vägen från jobbet (nästan) till lokala Ica som äntligen fått hem vagnarna med sommarblommor.Jag brukar alltid handla mina sommarblommor där. De har ett bra urval och blommorna är hållbara och fina.
Blomvagnarna stod uppradade längs väggen utanför affären. Solen gjorde oss sällskap som en extra somrig krydda. Parkeringen var full av blomsterhungriga tanter som jag själv. Vi trängdes bland blomsterprakten med våra kassar. Lite i vår egen lilla värld medan vi funderade och valde och planerade.
Jag visste på ett ungefär vad jag skulle stoppa i mina kassar men det blev givetvis ytterligare några alternativ. Och intill kassabordet stod en massa jorgubbslådor. Bra. Frukost också!
Vid detta kassabord hanteras enbart kontanter. Har man inga såna räknas blomstren samman och man får en lapp med summan på. Att ta med in i affären. Blommorna lämnas inte ens in bakom disken under tiden, det är fritt fram att bära dess till bilen först. Blomsterköpare är tydligen människor att lita på! Vi bar alla snällt våra blommor till bilen och gick sedan raka vägen in i affären. Handlade mat och betalade blommor enligt den medhavda lappen.
Många steg i det äventyret, där icke så ärliga blomköpare kunde ha fått spännande idéer. Men då skulle väl blommorna genast vissna ner och dö kanske.
Att komma hem med bagageluckan full med sommarblommor är rätt härligt. Jag älskar att traska runt mellan planteringsbordet och altanen. Plantera om och arrangera de fina blommorna där jag vill ha dem. Blommorna mår bättre av att få en större kruka så där på en gång. Och vissa hamnar i samplanteringar i riktigt stora krukor.
Så nu blommar det kan jag lugnt påstå. Ut och njut!

4 reaktioner på ”Sommar eller?

  1. Jag blir så glad över att tilliten inte är död här i världen. 😀
    Jag funderar på blommor till balkongen men tänker vänta tills vi kommer hem igen. Fick en känsla av att detta var det bästa alternativet. 😉

    Gilla

  2. Jag tycker det är rätt OK med regn och storm, då slipper jag ha dåligt samvete över att jag inte orkar nått… Annars skulle jag vilja plantera lite blommor längst vår tomtgträns för att åtminstone markera för hundägare att det inte är helt OK att låta sina hundar komma in på vår gård…

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.