Omkringkastade planer

Gick och lade mig i går med en helt annan typ av måndagsupplägg i huvudet än det som verkligheten presenterade för mig i morse. Så plötsligt stod jag där med kaffekoppen mitt framför en ledig dag. Vad gör en kvinna i ett sånt läge?
1. Går och lägger sig igen? Näe. Det hade möjligen fungerat för en så där tjugo år sedan men nu var jag verkligen, verkligen riktigt pigg.
2. Slår sig ner vid köksbordet med morgontidningen och tar en lång helgfrukost fast det är måndag? Nej. Har ingen morgontidning och är ingen frukostperson.
3. Byter om till träningskläder och sticker ut på en runda? Hahhhhaaahaaa, skitkul.
4. Planerar om dagen till en ”skämbortsigsjälvdag” och bygger upp ett hemmaspa i badrummet? Knappast. Jag hade redan duschat.
5. Sätter sig i soffan med det där kaffet och en god bok? Då hade verkligen all pigghet varit som bortblåst inom tio minuter och jag hade somnat med kaffekoppen i handen.
6. Städar? Jajjamen. Precis det. För innan jag hann hejda mig själv var jag i full gång med en sån där sorterande storstädning som riskerade att ta precis hela dan.
Som tur var fick jag en väg ut ur det städträsket. Ett sms som undrade när vi ville titta på lilla nya Hundvalpen? Det ville jag! Idag! Så jag bokade raskt in en besökstid hos Vännerna som just burit hem en färsk liten hundvarelse.
Alltså wow! Såna där valpgrejer. Dom får en att prata med löjlig röst och knappt höra vad folk säger. Såna söta fladdriga små öron och de där babyrynkorna på halsen och hängläppen och de klumpiga tassarna, mjuka pälsen. Så mycket bättre än att städa. Lilla nya Hundvalpen hade precis, för bara nån dag sen flyttat in i sitt nya hem. Och verkade trivas bra där. Trött var han, så där som bebisar är och sov mest. Och luktade gott, precis så där som bebisar gör. Liten taxvalp med för stora tassar och sammetspäls. Så himla fin!
Stärkt i sinnet åkte jag hem och lät bli att städa mer. Lagade lite mat istället.
Och nu är måndagskvällen igång. Den är av kreativt slag. Och den här gången är det inte min kreativitet. Vi har en inhyrd kreatör i huset. Som fixar upp en tom yta. Bilder på det en annan gång. När det är klart. Maken håller på med sin kreativitet i garaget. Själv intog jag ett slöare läge i soffan
Så där gick en måndag, på ett helt annat vis än det var tänkt.

3 reaktioner på ”Omkringkastade planer

  1. Det låter som en riktig bra dag. Själv fick jag besök av lilla Mysak. Pontus kom i morse och knackade på kl 8 han skulle iväg och jobba med dagisbarn. Så jag myste med voven tills matte kom hem sen blev det promenad.Så har den dan gått. Ha det skönt i soffan. Kram.

    Gilla

  2. Men vilken bra dag! Själv har jag varit oerhört effektiv med det tråkigaste av alla uppgifter på jobbet, pappersarbetet. Nu ska jag bara ha APT som avslutas med något så trevligt som en grillbricka och sedan är det leeeedigt i nästan tre hela veckor. 😀 Jag har visserligen fullt skubb de första tre dagarna, men sen blir det solsemester då jag kan vila och bara vara. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.