En dag att fira!

Man häpnar! Lillebror fyller 50 år idag! Den där lintotten med det retsamma leendet. Alltid nåt bus eller retsamt skoj på gång. Han visste väl vilka trick som retade syrran mest när han var på det humöret. Men det var bagateller. Mest hade vi jättekul i vår barndom, jag och Brorsan!
Jag minns att vi lekte mycket. Det är två och ett halvt år emellan oss och så pass nära i ålder har gjort att vi haft mycket kul. Vissa av lekarna minns jag än. När vi spikade båtar vid stugan som vi sedan körde med i timtal runtomkring bryggan. Hur länge vi kunde simma och plaska och leka i vattnet. Inte bra en gång om dan. Vi tillbringade hela somrar i och vid vattnet.
På stigen ner till bryggan passerade man en stor sten. Den var vårt hus i många lekar. I stenen fanns ett borrhål som vi använde som blomvas minns jag. Och vi släpade dit grejer och bodde i (typ på) vårt hus och lekte allt möjligt.
Vi lekte också kiosk i stugans fönster. Syrenbladen från alla stora syrener runtomkring huset blev utmärkta pengar och vi turades om att stå i kiosken och sälja lösöret inifrån till varandra. Vi hade tålmodiga och snälla föräldrar. Men kioskgrejen tror jag vi ägnade oss mest åt när vi lämnats ensamma vid stugan en stund. Det fanns nämligen en lekstuga också, där vi helst skulle hålla till  med såna lekar. Men den var inte alls lika kul att leka just kiosk i. Så när mamma och pappa satt sig i båten (man kunde bara åka båt ut till stugan på den tiden) och åkt mot stan för att handla. Då plockades det genast undan vid det där kioskfönstret. Medan de var borta var vi förbjudna att bada och leka vid bryggan, och det höll vi! Men leka kiosk inne sa dom inget om. Båtljudet hördes som en varnande siren på långt håll. Tillräckligt länge för att hinna plocka in alla sålda ”varor” igen och återställa stugan i befintligt kioskbefriat skick. Innan mamma och pappa förtöjt båten och gått stigen upp till stugan med matkassarna.
I ett av husen vi bodde i som barn delade brorsan och jag rum på övervåningen. Där fanns ett stort fönster. Och där lekte vi rymdskepp eller flygplan. Först ställde vi två stolar framför fönstret. Arrangerade sedan lego och andra smågrejer på fönsterbrädan för att få en instrumentpanel med reglage och knappar att trycka på. Sen satte vi oss på stolarna, drog gardinerna som ett tält bakom ryggen och flög iväg. Vart vet jag inte men fantasin tog oss antagligen långt hemifrån rummet.
Och nu fyller Brorsan femtio år! Det är mer konstigt än när jag själv fyllde detsamma för ett par år sedan. Inte klokt liksom.
Tyvärr är avståndet, i kilometer räknat, för långt mellan oss för att jag ska kunna åka och gratulera min fina bror på hans födelsedag idag. Vi åker om ett par veckor och efterfirar istället.
Men jag hojar ett stort grattis på dagen härifrån. Hoppas du får en fin födelsedag Brorsan. Du är bäst! Kram ❤

2  1  3

9 reaktioner på ”En dag att fira!

 1. Tänk vad tiden går. Som barn minns jag honom som lång och stor tonåring som jag nog var lite försiktig mot. Det var länge sen. Det andra mötet jag minns har jag inte tydliga minnen av honom ifrån eftersom det fanns saker som överskuggade släktansamlingen.
  Grattis Kusin. 🙂

  Gilla

 2. Ja du tiden går alldeles för fort. Ni hade väldigt mycket att göra vid stugan, och roligt hade ni och många båtar blev det. Firat sonen med champagne och Carinas goda smörgåstårta och chokladtårta. Nu skall jag snart traska iväg igen för vi skall fixa lite god mat åt födelsedags barnet. Synd att ni är för långt borta annars skulle ni också fått mat och dricka. Ha det bra träffas snart. Kram.

  Gilla

 3. Lintotten sitter här med ett leende på läpparna efter att jag läst detta och önskar ni vore här, men ni e där o vi e här, så e de. Men Vi ses snart o då blir det fest med egen mald färs, med min nya kvarn till några riktigt grymma burgare

  Ses snart yster månne

  Gilla

 4. Härlgit och fint skrivet! Synd att jag aldrig fått träffa din bror på somrarna vid en viss annan stuga. Hälsa och gratta i alla fall! ( Förresten, skall ni till Nykaaabi hållet i sommar? Vi är hemma mellan den 28.7 till den 7.8. SKulle vara så himla kul att träffas!) 🙂

  Gilla

  • Inget Nykaabi för oss i år tyvärr. Hade verkligen varit roligt att ses. Vi har dessutom tidig semester i år så vi jobbar redan när ni kommer. 😦

   Gilla

 5. Äsch, det var synd! Nåja, vi får hålla kontakten via nätet och förhoppningsvis träffas en annan sommar istället. Och så går det ju faktiskt flyg västerut också om ni vill och har lust… 😉

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.