Grämde mig lite

När jag upptäckte att jag hade ett dygnspass i schemat samma dag som bokrean drog igång i går. Det brukar vara mysigt att gå på rean första dan och bidra till trängseln runt bokborden.
Jag hade inte behövt gräma mig. Jag borde ha anat oråd redan innan.
Nämligen avsaknaden av den tjocka och välfyllda bokreakatalogen som brukar komma med posten/reklamen nån vecka innan. Den som man brukade bläddra igenom gång efter gång och markera upp godbitarna i. För att sen på rean veta exakt vilka bord man skulle satsa på. Först nu inser jag att det inte kom nån katalog i år! Är den bortrationaliserad eller mobbar brevbäraren just mig? Det kom bara några tunna menlösa bokblad från nån butik som inte borde sälja böcker alls eftersom de har en helt annan inriktning. Men den riktiga bokreatidningen uteblev i år.
Och det borde såklart ha gett mig en vink.
För när jag äntligen kom till den så kallade bokrean i eftermiddag var den snudd på en likvaka. Några tappert hoprafsade bord. Några bokhögar som påminde om bokrea. Ingen vidare trängsel, i och för sig inte konstigt eftersom det var i går det började. Jag insåg snabbt att det skulle bli billigt. Gick runt där i nån sorts förhoppning om att ändå hitta nåt och krystade fram två små habegär. Fick dem i en kasse och gick därifrån. Besviken. Vad fasen är det här?! Så sorgligt.
Förr i världen, då när folk tydligen läste riktiga böcker fortfarande, då hölls bokrean till och med i andra tillfälliga lokaler och borden vek sig under boktyngderna.
Nu trängdes detta långbord av torftigt urval mitt i den vanliga bokhandeln. För jag kan omöjligt tro att allt såldes redan i går. Det såg mer ut som det brukar göra när bokrean är en vecka gammal eller nåt. Och de mesta i butiken var inte ens på rea. Så trött och blekt liksom. Så ledsamt liksom.

8 reaktioner på ”Grämde mig lite

 1. Ja kan bara hålla me… Enda reklamen ja fick va från Coop om bokrea.
  Ja å kottarna va dock vid lunch igår på stan så vi slank in för å kika.
  Min vana trogen gick ja såklart på Flanör men där hade AB lagt ner 😳
  Ja fattade ingenting!! Så ner på Nian å syna böckerna..
  Utbudet va verkligen fjuttigt!! Ja gick tomhänt hem men ungarna hittade 3 böcker var iaf + en födelsedags present bok till kusinen.
  Ja lär nog kolla bokrean på nätet. Där kanske alla guldkorn finns ☺️

  By the Wayne va d länge sen ja slirade in här.
  Glad att se att du finns kvar i cyber rymden.
  Kul å se hur hallen blev, Tokfin!! D gjorde ni bra 😃
  Även ja har haft min på is, skrivit mer sällan än sällan å funderat på å ge upp..
  Fast samtidigt hjälpte den mig genom hösten, d har varit tungt 😉

  Må så gott 😘

  Gilla

  • Fjuttigt var ordet! Kul att hitta dig här igen! Det går i vågor detta bloggande, liksom livet … man kan nästan tro att de hör ihop 😉 Hoppas allt löst sig på ett bra sätt och är på topp igen. Kram!

   Gilla

 2. Jag avstår från bokrean i år, jag har redan så många olästa böcker här hemma… Men jag känner igen det där att det inte riktigt är samma känsla längre. Som då någon affär öppnade mitt i natten, och efter att ha botaniserat där, fikat lite förnöjt över alla de fina fynden, så var det dags att kliva upp supertidigt för att komma in när nästa butik öppnade långt före vanlig tid på morgonen…

  Gilla

 3. Dom har bortrationaliserat di där katalogerna i brevlådorna för flera år sen faktiskt… har fått hämta den i bokhandeln senaste 3 åren tror jag. Iår kollade jag via nätet o sen vet man ju aldrig vilket sortiment varje bokhandel har så det som står i katalogerna gäller ändå inte alla bokaffärer… handlar mina reaböcker på nätet jag..

  Gilla

 4. Vad synd! Jag är gammaldags av mig och vill hålla en åkta bok i handen, inga Paddor här inte! Jag hoppas verkligen att den traditionerlla boken inte försvinner… Angående katalogen, så läser jag gärna en sådan på nätet. kan du skriva in dig på ngn sorts adresslista och få katalogen eller en länk till katalogen som e post? ( Om det fortfarande finns en katalog vill säga…)

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.