Smart!

Innan jag fick möjlighet att hejda mig själv (när jag var på stan förra fredagen) följde jag en plötsligt påkommen impuls …  Jag stegade alltså in på en sån där affär som saluför glasögon. Riktiga glasögon. Smart! Därinne hör jag mig säga att jag vill boka en tid! Och resultatet av den impulsen blev givetvis att jag gick ut med en lapp. Med en bokad tid nerskriven med blå bläckpenna.
image

Jag har gått med vanliga läsglasögon länge. Såna man köper varsomhelst. Kommit upp i allt högre styrka och till och med börjat gå omkring med läsisarna som om de var vanliga glasögon. Smart. Men ändå vägrat ihärdigt att besöka nån med titeln optiker.
Men jag funkar så, att om jag har en bokad tid till något. Då dyker jag upp på utsatt tid och är duktig flicka. Lika i går.
image

På slaget stod jag så klart i den smarta glasögonaffären igen.
Faktum är att jag förmodligen inte gjort nån synundersökning sedan jag tog körkortet … och det var länge sen. Folk har berättat om vad som sker på glasögonbutiken. Det där trycktestet, med luftpuff rätt in i ögonen. Hua. Jag har känsliga ögon. Hade bävat för det där och det var givetvis skitobehagligt. Jag blinkade och fick göra om. Massa luftpuffar blev det. Hela världen vad suddig efter den blåsningen. Jag såg antagligen ut att ha fått ett svårt sorgebesked. Inne hos optikern fick jag rabbla delar av alfabetet och kolla å prickar och streck. Det visade sig vara svårare för höger öga än för vänster öga. Domen blev alltså; progressiva brillor till tanten. Smart. Dessutom tyckte optikern att jag borde göra blåstestet igen om ett par veckor. Det var en viss förhöjning i det. Skit. Vill inte göra det där igen men jag måste väl.
Jaha. Med det progressiva smarta beskedet i näven, som en inträdesbiljett, gick jag sedan runt bland alla dessa enligt hon Isabella med svårt efternamn så smarta bågar. Jag kan vara rätt velig i en del beslut ibland. Men glasögonprovndet var inte så svårt! Snart hade jag tre schyssta glasögonalternativ i handen. Smart! Spegeln sa mig dock att Isabella passade betydligt bättre i alla dessa bågar, men sånt gör dom inget åt hos optikern.
Jag visade upp mina tre, inklusive den favorit jag själv valt för experten i butiken. Och hon valde samma favorit som jag själv gjort. Smart! Eftersom vi var överens bestämde jag mig givetvis för favoriterna. Dessutom prånglade hon på mig ett par till, att använda som läsögon. Smart! Jag valde snabbt ut ett helt annat par bågar till dessa. Efter en procedur som ställde in bågarna efter mig fick jag sedan en nota. Kalaset ska betalas när jag hämtar mina nya glasögon framöver. Betydligt högre nota än jag tänkt. Enligt reklamen med Isabella är butiken med alla bågarna så smart,eftersom allt ingår i priset. Jag misstänker att smartheten ligger nån anannstans än i bågarna jag.
Det lär ska vara joxigt att lära sig gå omkring med ett progressivt synfält. Får tampas med det om ett par veckor när SmartEyes levererat min beställning.

9 reaktioner på ”Smart!

 1. Lycka till med dina nya brillor. du lär dig snabbt att gå med progressiva glasögon, jag tyckte inte det var svårt. LYCKA TILL!

  Gilla

 2. Bra du gick till optikern, ett tips ifrån mig är att du kollar in Lensway oxå, men då behöver du med dig själva ”receptet” så du vet vilka glasögon du behöver. På Lensway tror jag dom är lite billigare med.

  Gilla

 3. Snyggt pr-inlägg. Är det en tävling eller fick man rabatt om man skrev ett blogginlägg om sitt besök hos dem? 🙂

  Jag handlade mina senaste glasögon hos dem och Nicke köpte också sina därifrån. Vi är båda supernöjda! Lycka till. 😀

  Gilla

 4. Lycka till med nya ögonen, de tog ett tag för Tomas att vänja sej… Men jag tyckte det var lika konstigt att vänja sej med honom med brillor på. 😉

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.