Ska vi sammanfatta det här då?

Veckan alltså! Det är söndag och ny månad. Tja. Det blir en veckolista.

Veckans konstaterande: Jaha. Januari har gått. Jag ålade mig en månads dagligt bloggande i ny kostym. För att se om jag skulle behålla bloggen alls eller lägga den på osynligt läge. Så när som på tre dagar klarade jag min egen ordination. Bloggade i princip varje dag från den åttonde januari. Och upptäckte att jag saknat det! jag blir alltså kvar.

Veckans KattGrabbar: Så här är det! Det är dom där fyrbenta medlemmarna av detta hushåll som bestämmer. Liksom håller trådarna som styr oss mänskliga varelser och vi har inte mycket att sätta emot. I morse förenade de sina krafter, fick mig ur sängen fast jag inte ville. Fick mig uppför trappan, stående i bara nattlinnet framför en öppen ytterdörr. Deras taktik är att börja studsa runt mig i sängen. Liksom hoppar med fart från golvet och landar en centimeter ifrån mig. Sedan klivs det omkring i mitt hår, krafsas i sängstommens tyd och nåt lurendrejeri under sängen så att fjädrarna i madrassen sjunger. Och till sist sitter nån av dem och jamar precis nedanför mig. Efter den utmaningen är man klarvaken! Får finna sig i ödet som marionettmästarna utsatt en för. Upp till det där iskalla hålet som ytterdörren bidrar med efter att ha lämnat ett varmt täcke.

Veckans pub: Jamen givetvis har vi hunnit med ett par besök där även denna vecka. I torsdags fick de laga vår middag. Då var det inte så mycket gäster ännu så vi hann med en pratstund med vår PubÄgande Vän också. I går satt vi där igen. Träffade trevligt folk att prata bort tiden med.

Veckans filmmaraton: I fredags hade vi lust att se en film. Fredagskvällarnas teveutbud går i fredagsmysens tecken och passar inte alls oss. Vi funderade en stund över filmvalet tills jag hörde mig själv säga X-Men. Vi kan se X-Men. Maken tittade på med med frågan; ”Vem är du och vad har u gjort med min fru?” i blicken. Så här är det. Jag är ingen uppskattare av Marvel. Konstiga figurer med underliga påhittade förmågor. Har ju såklart sett delar av filmerna eftersom både Maken och Dottern är helt på superhjältelinjen. Men visst! Invig mig! Maken har aldrig varit snabbare. Genast hällde han upp ytterligare ett glas vin till mig för att hålla mig vid gott mod kanske. Samlade in sin gedigna skara av X-Men filmer och konsulterade Dottern vilken ordning dessa skulle presenteras för Tvivlaren. Och snart satt jag där, omgiven av märkliga varelser. En blå, som kan föreställa vem som helst, en som framkallar storm, en som läser tankar, en som gör eld … ingen hejd på förmågorna. Den som skrivit detta har haft kul … och tillgång till konstiga svampar. Men det är bra! Nu har vi jobbat oss igenom fyra av  sju. Jag vill också ha superkrafter! (Och shit vad snygg han är i bar överkropp … han Wolverine.)

 Veckans vädervarning: Snö. Såklart är den klass ett varnad. Man blir lite trött. På dessa varningar. Det är väl inte första gången det är vinter? Och när det är vinter kan det vara besvärligt och halt väglag. Vi vet väl det utan klassade varningar eller?

Veckans köp: Inför en förestående uppfräschning av hallen håller på på att samla på oss sånt där man rustar med. Tapeter finnes, färg och penslar finnes … nu är det bara energin som ska uppbådas. Var köper man den?

Därmed tar vi oss an den nya månaden och en ny vecka.

2 reaktioner på ”Ska vi sammanfatta det här då?

  1. Klart katterna bestämmer, det ligger i deras natur… Så är det här hos oss oxå, vi mänskliga i familjen är tjänstefolk… När du hittat butiken som säljer energi får du berätta!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.