Sen start denna morgon

Har vi hör det förr? Ett tåg som är försent? Signalfel, växelproblem och inväntande av passagerare från annat tåg gjorde att det där nattåget kom till den här stationen senare än beräknat. Men, bara en halvtimme och det kom, så vi gnäller inte över tågstrulet den här gången.
Vid halv två var hon hemma och vi satt småpratande i köket med tända ljus och mumsade på lite nattamat. Med två ystra katter, som knappt trodde sina sinnen när man fick gå ut så sent! Tjohoo, party liksom. Nu var det rätt snöigt och kallt ute så det var inget långt party för småtassarna men ändå! Fatta liksom. När det är värsta natten och dom där tvåbenta brukar låsa och släcka allt. Och sova. Så tänder dom istället och börjar äta! Klart förvirrande för två vanedjur men inte sämre än att man kan anpassa sig till världsomvälvningen och gå ut en vända.

Idag sov vi länge allihop. Dels på grund av den sena timmen och dels på grund av den reflekterande klockan vi har. Den visar tiden i taket (eller var man nu vill) och i morse saknades en stapel på en av siffrorna i det som bildade morgonens tidpunkt. Så 9.05 såg ut som 5.05 och det tog ett tag innan jag fattade och stämde av det påståendet med mobilen. Hoppsan. Kom ur sängen vid halvtiosnåret först!
Vi startar dagen med kaffe och Marilyn Mansons nya på Spotify. Bra start på en ledig fredag.
Planerna för dan är en sväng på stan tillsammans, jag för att åtgärda det där klädbehovet inför morgondagens fest. Kanske vi äter lunch någonstans också.
Dottern har ett beställt fotojobb att utföra fram på eftermiddagen och ska sedan möta upp med vännerna från förr. Till kvällen ska Maken ska iväg och lyssna/se ett genrep med ett gäng musiker han känner. Och jag ska iväg på en vinprovning. Det är upplagt för en rätt bra fredag tycker jag nog.

4 reaktioner på ”Sen start denna morgon

  1. Det blev sovmorgon här också på fredagsmorgonen eftersom skolorna hade ledigt och jag hade ledigt från jobbet idag. Vid 9 snåret steg vi äntligen upp… Skönt var det! Hoppas fredagen blev trevlig!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.