Helgen är nästan slut

image Jag plockar undan lite och tänder ljusen. Kurar skymning. Ser all den där snön utanför fönstret och vet att det snart är dags att gå ut och skotta igen. För andra gången idag. Nån har visst önskat sig snö och blivit bönhörd. Och denna någon är inte jag! (Men jag vet vem det är!)
Eftersom senhösten är min favoritårstid, speciellt den där dimmiga, grå och mörka till och med regninga. Så har jag trivts alldeles utmärkt med att ha det snöfritt till nu.
Medan andra ropar efter ljus och värme sitter jag och stortrivs och njuter när det blir mörkt tidigt på eftermiddagen och är underbart lagom i temperaturen.
De där dagarna när det utropas ”äntligen sol” i omvärlden drar jag ner mörkläggningsrullgardinen för att slippa. Kanske är det något allvarligt fel på mig?
Kanske saknar jag något väsentligt?
Kanske borde jag låta undersöka mig och leta bokstäver, kromosomer, enzymer, tillföra vitaminer, elchocker, ljusterapi? Det där sista skulle vara tortyr …
Jag känner inte heller av några vassa hörntänder och någon längtan efter att sova bort dagen. I en övertäckt och trång sängplats. Jag är inte speciellt enformig i dieten heller. Tvärtom, jag ger hellre blod än får …
Men det är nåt med mörkret som är vilsamt och mjukt behagligt för mitt sinne. Kanske bör det inte utredas vidare.
Nu är det i alla fall snö (det blir ju så ljust och fint som det sägs) Idag har det varit monokromt hela dagen. Blygrå himmel och all den där kritvita snön. Faktiskt vackert. När det hänger sig tungt i grenar och träd. Fluff på marken. Jag pulsade ut i det med kameran i handen och stickig snö i ansiktet. En kort stund räckte. Resten av dagen har jag hållit mig inomhus. Och tittat på all den där snön genom fönstret.

bl

8 reaktioner på ”Helgen är nästan slut

 1. Jag kan inte annat än ta åt mig av din kommentar om att du vet vem det är. Och lika glad är jag för det. 😀 Men som du vet gillar jag även hösten med dess inledande färgprakt och avslutande mörker också. Men nu… nu är det som allra härligast! 😀

  Gilla

  • 🙂 Precis dig tänkte jag på! Vet ju att du älskar snön och kylan. Och idag är det riktigt kallt och mer snö väntas. Nåja, det hör ju vintern till 😀

   Gilla

 2. Ja, du är nog lite konstig, allt! 😉 Tur att det finns olika tycken och smak! Själv trivs jag med alla årstider och tycker att de alla har både trevliga och mindre trevliga sidor. Just nu är jag grymt trött på iskalla temperaturer och det är bara januari…! Hur skall detta gå?
  Ha en trevlig vecka! 🙂

  Gilla

  • 🙂 Ja ni har då haft rejält kallt! Inget alls mot det vi gnäller över. Jo, jag kan också hitta nån tjusning i alla årstider. Det är trevligt med årstider ändå. Ha en trevlig vecka du också!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.