Fredagsmorgon med tomtar på loftet

Eller mycket i huvudet kan man också säga. Det är både ett och annat som rumlar runt. Tomtarna på loftet irrar omkring utan någon inbördes ordning. Ibland har jag behov av att rada upp dem bara. Titta lite noggrannare på dem.

Min kära vän och kollega har fått nytt jobb och slutade i går. Vi har jobbat ihop ett antal år för länge sen, hållit kontakten till och från under åren vi inte jobbat ihop. Så blev vi kollegor igen och jobbat tio år tillsammans på detta jobb. Det där kommer att kännas konstigt. Jättekonstigt! Jättekonstigt och tomt.

Fick nyheter av en vän i veckan, nyheter av inte så god art. Som jag inte kan orda desto mer om här, men likväl inget som lämnar hjärnan i första taget. Ja jag vet, har man sagt A och så vidare men strunt samma.

Det händer saker i kommunen som upprör och orsakar flöden i dagstidningarnas kommentarsfält. En del av otrevlig karaktär. Jag fastade i storyn, hur snett livet kan gå och hur snabbt det kan raseras och hur i friden ska man kunna komma igen efteråt. Kanske fastnade jag i det spåret för att människan inte är helt obekant. Kanske är det lättare att döma och spy galla om man pratar om en helt okänd person? Och genast drar mina tankar iväg i hur hårt vi dömer i dagens samhälle. Vilka hårda, förnedrande och hemska ord som lättvindigt skrivs i ett kommentarsfält. Sällan i proportion till ”brottet”, ”felet”, ”misstaget” den eller de personerna gjort. Det behövs sällan mycket förrän nån förtjänar att dö nuförtiden. Eller benämns som svin eller idiot eller nåt värre. Var är empatin och försöken till förståelse? Jo, de finns också i kommentarsfälten, men blir ofta tyvärr nästa lika hårt angripna som den som anklagas/försvaras. Har man begått ett misstag är man illa ute. Även om man begår misstaget att försvara eller försöka förstå en som begått ett misstag.

Ett upprop via facebook kom i går kväll. En vänlig själ sände ut en förfråga om hjälp för en närståendes räkning. Någon som av anledningar jag inte känner till ska börja om i livet. Behöver allt, som behövs i ett hem. Genast gick det kommentarsfältet igång i hjärtevärmande medmänsklighet! Folk, inklusive jag och Maken, rotade genom våra överflödiga liv och skakade fram en massa grejer. Som vi inte ens kommer att sakna. Snart finns ett helt hopsamlat hem. Kanske fler hem till och med. Då känns det fint att vara människa igen. Någonstans finns ändå empatin ännu!

Vi har äntligen köpt en duschblandare! Med tillhörande tak och handdusch! Hallelujamoment! Efter ett flertal besök bland försäljare av dylika mojänger, som inte kunde lösa våra rörproblem. Maken allt mer uppgiven. Man ser direkt om de kan eller inte, muttrade han sist han stegade ut ur en dylik butik. Försäljaren hade då bläddrat i kataloger, krafsat hårbotten med både fingrar och tumstock, bläddrat hjärnceller och till sist konstaterat att nja … vi försöker vara bra på många olika saker här men är inte specialister … Då ledde jag med Maken ut …
Igår löste Maken problemet med att anlita riktiga specialister via jobbet. Kom hem med två mojänger som ska göra att rören i badrumsväggen och duschblandaren kan vara ihop. En sorts rörens matchmaker. Som kallas excenter. Shit vad mycket man lär sig! Frågan är om jag någonsin behöver känna till ordet excenter igen?

Kaffet är urdrucket denna lediga fredagsmorgon. Och förhoppningsvis är tomtarna på loftet ställda i ett rakt led resten av dagen. Annars får jag väl rada upp den igen, mer handgripligt.

En reaktion på ”Fredagsmorgon med tomtar på loftet

  1. Visst är det otäckt med dreven som går igång på individnivå! Jag kan tycka det är OK att kritisera strukturer, företag och organisationer, men när det blir enskilda individer som hängs ut då håller jag mig borta. Försökte mig en gång på att nyansera angreppet som pågick i en bloggs komentatorsfält, och precis som du skriver, då blev jag påhoppad istället. Samtidigt är det så fint när det vädjas om hjälp och så många direkt är villiga att ställa upp och hjälpa. Det finns verkligen två helt olika sidor av sociala medier!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.