Bara jag! Tydligen bara jag. Nästan.

Att åka hem genom stan en söndagsmorgon efter ett dygnspass är att vara ganska ensam. Inga köer. Inga cyklister. Grönt ljus överallt. Att åka hem genom stan en söndagsmorgon som också är helg, är att vara den enda överlevande efter en katastrof. Ingen. Annan. Än. Jag. Finns. I hela stan. Det är knappt trafikljusen orkar slå om till rött för det behövs liksom inte. Ingen är där. Alla är nämligen hemma och myser eller nåt. Dricker kaffe i morgonrock eller har sovmorgon långt in under täcket. Käkar god och långsam frukost. Tittar ut på världen och njuter över att inte behöva gå ut och ta sig an den.
Jag är ensam i stan. På väg hem mot en ledig söndag. Det är bara jag. Tydligen bara jag som är ute än. Nästan!
En tant har också överlevt verkar det som. I rosa jacka, solbrillor och med rullatorn i ett stadigt grepp tar hon sig genom den vackra allén. Den som jag jämt tänker att jag borde stanna och fotografera. Jag ser början av den strax efter rondellen. Där borde man stanna. Kliva ur och ställa sig mitt allén och fotografera den. Lång är den, leder ända fram till Rådhuset nästan. Löven täcker marken och trädkronorna omfamnar varandra så det blir ett tätt tak även utan dessa löv. Typ så.
Men jag passerar ännu en gång den fridfulla allén. Tanten går vidare. Hon och jag. Ensamma i världen. En söndagsmorgon mitt i Allhelgonahelgen. Det har tänts ljus. Det har spökats och busats. Och jag ser, när jag närmar mig hemmet, att grannen inte ställde upp på godiskravet. Fick toapappersrullar utbusade på uppfarten. Inte värre än så.
älskadesaknadeJag tände egenritade ljus virtuellt igår. Eftersom jag var på jobbet. Det funkar också. Antagligen lyser ljusen i minneslundarna än i kväll. Jag kanske skaffar ett riktigt ljus ändå och åker och tänder det senare.
Men nu ska jag också njuta av söndags och helgfriden. Det kommer alltför snart en måndag.

8 reaktioner på ”Bara jag! Tydligen bara jag. Nästan.

  1. Jag tände oxå virtuella ljus eftersom jag var ensam hemma och billös i helgen. Praktiskt och ändå fint, eftersom det faktisk tändes ett äkta elektroniskt ljus i ett träd vid en kyrkogård!

    Gilla

  2. Här blev det också virtuella och hemmavarande levande ljus. Kärleken är inte mindre för det.

    Jag tycker förresten du ska göra slag av den där fotograferingen. Jag tror mig veta vilken allé du menar och den är vacker. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.