Jaha. Ett sånt där himla rörigt inlägg.

Kommer hem till ett kyligt hus denna morgon. Brukar alltid ta nån dag innan värmen stabiliserat sig när det blir väderomslag utomhus. Och det blev ett hastigt väderomslag denna vecka. Med frostnätter till och med.
Så jag tände ett gäng ljus och hängde en sjal över axlarna. Och drack kaffe och snackade en stund med Dottern i telefonen. Ljusen gör sitt till att få upp värmen nåt snäpp. och så är det så mysigt också!

Det är en ledig dag, i alla fall efter att jag hade jobbat klart det som återstod av dygnspasset under morgontimmarna. Jag klev upp och packade undan sig själv och jobbade sen på tills kollegan kom och mina arbetstimmar därmed tog slut. Vi utbytte lite snack om ditt och mest datt innan jag stack iväg. Så ser det ut. Sällan vi kollegor träffas mer än på det viset på mitt jobb. En på väg in och den andra på väg ut liksom.

Jag undrar vad jag ska göra idag? Fast dagen redan halvvägs är utgången. Dottern är på bokmässa. Det kunde man såklart ha varit! Istället är jag här. Det går väl an det också. Det får bli en bokmässan light via teve och Dotterns bilder sen. Hon är där med uppgift från fotoskolan och har alltså kameran med sig. Jag har varit på den där mässan några gånger med lite blandade synpunkter. Det är massor med folk, massor med böcker. Trängsel och sorl och efter några timmar i detta är man trött och varm och börjar bli aningen less på böcker. Men, nog kommer jag att bege mig dit fler gånger. Inte just i år bara.

Sitter här med en huvudvärk som inte riktigt vill ge sig idag. Det är fruktansvärt sällan jag har huvudvärk alltså! Men ibland får jag nån lågmäld i bakgrunden envist molande variant som sitter i några dagar. Gör mig lite seg och trist. Jag envisas också, med att knappt ta tabletter. Minns inte ens sist jag hade anledning att ta en värktablett av nåt slag. Brukar inte ta såna förrän det känns absolut nödvändigt och då brukar det sällan bli av. Jag är förmodligen en smärttålig typ som antingen inte har ont nånstans speciellt ofta eller i så fall bra lite ont eller så upplever jag det som hanterbart ändå. Vet inte. Så den här huvudvärken har fått hållas. Jag bryr mig inte om den bara. Så ger den sig nog.

Jag höstfixade ihop sommarlivet i helgen som var. En sån tur! Den dagen var det visserligen gassande skitvarmt och det kändes som att jag tog bort sommarmöblemanget i juli. Och klippte ner blommor i förtid. Men nu, efter några frostnätter och till och med en gnutta snöfall var det helt rätt beslut. Nu återstår bara lövräfsningen så småningom. När de nu behagat trilla ner. Och KattGrabbarna är mycket nöjda med det trevåningsbo de därmed har tillgång till på altanen igen. En stapel av utemöblerna som bonats om med kuddar och filtar för att göra det varmt och skyddat, för ett par bortskämda (eller som Dotter säger – inte bortskämda, älskade!) katter. De har alltså många mysiga hål att välja på när de envisas med att ändå vara ute.

Jag har ägnat en stund av dagen till att titta på en del papper som folk envisas med att skicka hit i slutet av varje månad. Ska man känna sig utvald? Knappast. För dessa papper kommer med tillhörande inbetalningsdel. Där har nån präntat in en föreslagen summa på pengar de tycker sig ha rätt till. Jaha. Och om man inte ger dem några pengar då skickar de genast ett gäng hotfulla krävande papper. Har jag hört. Så det är väl lika bra att de får vad de anser sig ha rätt till då. Jag gav dom inga pengar än i dag. Men jag sammanställde den typ … bunt … som landat i lådan denna månad. Och visst. Kan man ändå känna en viss tacksamhet över detta. Det är papper som tillåter mig att bo, ha värme (även om det är kallt i huset idag) varmvatten, el till allt möjligt, Internetuppkoppling, bil (ar) och saker jag köpt och faktiskt får hem innan jag betalar. Tänk ändå. Så himla praktiskt och bekvämt. Fast nog kunde dom väl dra ner lite på mängden ocr-siffror. På vissa tar de upp halva inbetalningsdelen … eller var det summan av kardemunnan? Sen hoppas man ju på att slutsumman på kontot efter dessa sifferdribblingar ska framstå som tacksamt resten av månaden! … Ja … det där varierar … helt klart …

Ibland är det så himla trist att fixa lunch till sig själv. Jag önskar att jag vore en sån som ställer till med storkok mellan varven och nu kunde öppna frysen, välja en god matlåda ur en variationsrik matlådestapel och kasta in den i mikron. Men nä. Tyvärr är jag inte alls sån. Det finns praktiskt taget ingen matlåda alls i min frys. I alla fall ingen som jag vill ha till lunch. Det finns råvaror. Jo. Men så jäkla tråkigt att stå och tillaga att jag skjuter på det och skjuter på det tills kroppen skriker ”om jag  inte får mat nu tänker jag ge dig diarré huvudvärk, illamående och eksem!” Eller nåt. Och så slutar det med att jag kastar ihop nåt slarvigt, enkelt, knappt mättande. Eller så slutar det med att jag ignorerar kroppens alla hot och kommer på vid tretiden att jag glömt äta lunch. Det straffar sig alltid senare på kvällen när jag är vrålhungrig, fast jag nyss ätit middag. Så nu! Ska jag gå ut i köket och svänga ihop nåt …

 

4 reaktioner på ”Jaha. Ett sånt där himla rörigt inlägg.

  1. Huu, räkningsdags igen, det hade jag förträngt, som vanligt… Och bokmässan borde passa mig, som älskar böcker, men jag har aldrig varit dit. Jag älskar böcker, men är mindre förtjust i att trängas och att lyssna på författare… och inte har jag någon bekant som vill följa mig heller. Men nu känns det som att jag kanske kunnat träffa en del bloggbekanta IRL, om jag inte var så förbaskat blyg…

    Gilla

  2. Det där sista med maten känner jag igen, fast här händer det att det faktiskt finns matlåda att ta till i frysen ibland. Men ja… då har jag lite problemet att alltid få äta själv och har haft tendenser senaste året att äta frekvent mer sällan än ofta. Som idag tex, har ätit frukost men sen har maten lyst med sin frånvaro, på alla plan

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.