Hoppsan vad hände?

Man skulle kunna skylla på värmen. Man skulle kunna skylla på … ja jag vet inte, allt och inget antagligen. Men lusten att skriva nåt här liksom försvann, smälte bort och sveptes ut i havet. Kanske.
Nu är det enligt kalendern första höstmånaden. Men sommaren har tagit inledningen av den i gisslan. Så nån typ av sensommar är det. Fortfarande ganska varmt men inte så kvävande som det var i juli/augusti. Hanterbart. Men. Jag vill givetvis ha höst. Riktig höst med kyliga mornar, grå dimma och fuktiga löv på marken. Tända ljus, sockor på fötterna och varma sköna tröjor.
Men man har inget annat val än att finna sig i denna tjuriga sommars eftersläntrande envishet.

Hur plockar man upp en tappad tråd, hur får man stopp på en bolls rullning, hur … börjar man om? Det kan man undra.
Jag väljer att kasta ut ett gäng kulor. Du vet så där så att de bara får rulla över golvet. Åt eget håll efter att de sagt sitt. Här kommer de. En efter en.

Semestern var … precis som en bal på slottet! Alldeles, alldeles underbar. På all punkter. (Där är inte vädret inräknat av förklarliga skäl!) Jag hade massa egentid för mig själv att spendera precis som jag behagade. Vi hade också tid tillsammans när Maken fick semester. Då åkte vi till Finland igen. Ett par år sen sist. Och vi hann dessutom njuta av eget hus och trädgård. Vi fick en del gjort hemma och fick träffa familj och släkt och vänner. Tja, en riktigt bra semester helt enkelt. (Bilden är från den tidiga morgon vi lämnade hemstaden i Finland. Kyrkan vid å-kanten får därmed symbolisera hela semestern.)

Dottern jenär fortsatt utflyttad från stan. Hon stortrivs i Göteborg och vi hann med att besöka lilla lägenheten innan semestern var slut. Skönt att ha en bild av var hon finns. I måndags började hon skolan igen. Två års studier på fotohögskolan för att bli yrkesfotograf. Hon må vara långt bort, långt hemifrån och inget spontanfika är möjligt. MEN: Hon följer sin dröm och lever efter sitt hjärta och utvecklar sin talang. Inget kan göra en mor mer stolt. Och det finns telefon, sms, skype, chatt, fb, och vi har via dessa möjligheter daglig kontakt. Dessutom har vi en bra bil att åka med när vi vill hälsa på. (bilden är hennes egen och den har jag snott utan att fråga. Hellre det än att lägga upp en bild av henne som jag själv tagit utan att fråga. Fotografer är noga med hur de ser ut på bild …)

2014-08-29 17.24.33Huset är fortfarande inte färdigmålat. Varför skynda? Vi hann med en stor del av det innan Finlandsresan och i veckan målade Maken runt fönster och dörrar med ny kulör. Vi lämnar förmodligen resten av målandet till våren. På de återstående väggarna är det ännu för mycket sommar som måste plockas ner först. Klättrande växter och annat. Det känns mer praktiskt att ta målningen i vår, innan växtligheten skymmer väggarna igen. Och innan jag plockar fram allt altanpynt. Typ så är det tänkt. Men man vet aldrig om det alltid blir som man tänkt.

Garaget 2014-08-17 12.15.58fick sig en spark i arselet sista semesterdagen. Eller ett lyft i kragen eller vad man nu behagar kalla det. Detta garage är nämligen som en trög tonåring som inte vill växa upp. Så fort man öppnar dörren in dit hör man ett släpigt ”ja, ja, jag skaaa” och de predikande orden stockar sig i halsen när man tittar ut över förödelsen. Maken är ett under av kreativitet och han har ett fantastiskt handlag med penslar och verktyg och allt han vill. Men han har inget organisatoriskt städsinne. Så han typ hyrde mitt och efter en dags rotande var garaget uppstyrt från bångstyrig tonåring till medelålders kvinna i klimakteriet. Var sak på sin plats och irriterande skit i soporna. Lätt pyntat och tillfixat och matta över skavankerna. Nu är det en ren fröjd för sinnet att gå in där. Dessutom fick han eget kylskåp därinne! (Kolla bra så himla tomt liksom och inget annat ligger på golvet än just golvet!)

2014-08-13 21.07.57Kylen och frysen i detta kök har länge stått som skampelare man knappt velat öppna. Det har hela tiden varit något annat som behövt gå före deras utbytande och vi har hållit andan och hoppats på vitvarornas samarbetsvillighet ett tag till. Så anlände ett fantastiskt erbjudande. Vännerna bytte kök och valde att avyttra sina knappt några år gamla kyl&frys. Så vi fick dem! Lånade lastbil och hämtade, kastade gladeligen ut de gamla och föste in de nya innan nån hann ångra sig. Wow. Till och med syltburkarna andades ut. Och köket blev lite smått nytt igen. Och den gamla kylen blev en garagekyl med plats för Makens colaburkar. Och eftersom det är så städat och fint i garaget går han gärna in dit för att hämta colan. Så tack! (Rena och snygga vitvaror och de passade precis!)

2014-07-20 12.02.29Bilen har verkligen fått vara i rullning denna sommar. Vi åkte till Umeå, över till Finland där vi trasslade runt både hit och dit och fram och tillbaka i ett par veckor. Innan vi åkte samma väg tillbaka över vattnet. Dessutom åkte vi en liten bit uppåt från Umeå för ett kusinbesök till när vi kört av båten. Sen tillbaka ner till hemmaparkeringen. Mellanlandade lite där hemma och sen hela vägen ner till Göteborg. Vi gillar att åka bil som tur är. I med bra musik och så far vi. Stannar bara när det är helt nödvändigt. Man måste äta och gå på toa ibland. Och köpa kaffe och tidningar på nån mack. Det är himla trivsamt att åka bil hur långt bort som helst. (Det är också skönt att kliva ur när man är framme, sträcka på sig och ta en bild av bilen …)

2014-07-25 05.16.39Djurliv. Vi har träffat både häst och hund och katt i sommar. Våra egna katter har levt luffarliv och bara kommit hem för mat och en stunds kel innan de klivit ut igen. På resan i hemstaden träffade vi ett stort gäng fyrfota vänner. Glada och stolliga hundar och smidiga och tjusiga katter. Och katter och hundar tillsammans. Alla är givetvis glada och stolta över sina djur. Precis som jag över våra. Eftersom vi har turen att ha vääärldens finaste katter 😉 Men lyckligast var nog ägarinnan till den fina fjordhästen vi träffade. Äntligen liksom. (Han heter Markens Gulliver och är ännu en oinriden unghäst. Himla söt!)

2014-08-29 17.28.28Trädgårdar dras jag till liksom insekterna till alla vackra blomstren. Jag har pysslat i min egen i sommar. Fått till en del nya grejer. Och så har jag tittat på andras, låtit mig inspireras och fascineras över idérikedom och kreativitet. Uteplatser, växthus, myshus, rabatter och planteringar. Om jag hade pengar … den gamla slagdängan rullar i huvudet. Då skulle min trädgård genast bli ett ännu större paradis än den redan är. Men nu börjar det bli dags att ta tag i allt som ska görs innan trädgården får vila. Sen får jag ägna vintern åt att drömma om nya projekt. (en ivrigt klättrande ”blomman för dagen” på nyaste spaljén)

Nä. Nu får det räcka. Har annat att göra idag än att låta glaskulor av tankar rulla över golvet. Det här kan innebära att jag är igång igen. Vem vet.

10 reaktioner på ”Hoppsan vad hände?

 1. Vilken innehållsrik sommar! Och det garaget kan jag bara drömma om… Vi städade vårt förra våren och sen tog det bara några dagar så var det proppfullt igen…

  Gilla

 2. Välkommen tillbaka! Vad jag har saknat din trevliga, lättlästa och underhållande läsning! Kollade att maken var aktiv på FB och funderade på det sättet att allt stod rätt till hos er! Trevligt med semester i hemlandet och en sådan välbekant kyrka… 🙂

  Gilla

  • Tack! Det var inte meningen att skrämmas. Allt är som det ska! Blev bara lite seg i hjärnan av all värme 😀
   Jo vi hade ett par trevliga veckor därhemma. Skönt att återse alla kära igen.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.