Alltså … värmen alltså …

Den skulle jag lätt kunna hata omgiven av färgstarka svordomar. För jag gillar den INTE. Men nu är den här, och det går inte att undvika den. (Annat än i bilen med iskall luftkonditionering blåsande mot kroppen.) Jag håller mig i mesta möjliga mån ur solen. Söker skuggan som ett pälsbeklätt husdjur med tungan ute. Drar ner tempot, försöker stå ut. Och viftar vilt med solfjäderfläkten. Som är snudd på helt utsliten. Bruten i vissa av spröten. Men var köper man nya solfjädrar? Jag håller hårt i min skadade livlina.
Mornar som den här är hur sköna som helst. Vi bor i ett lånat hus vid en strand. Sover på övervåningen. Ägnar sena kvällar till att blåsa ur en del värme ur huset, med vidöppna dörrar. Fönstret öppet hela natten, det hjälper något. Vaknar tidigt av den klibbiga morgonvärmen som tagit över hela övervåningen, och stapplar ut i svalkan på den skuggiga altanen.
Jag tog ett dopp i havet i går. Det hjälpte inte ett dugg. Knappt jag märkte nån skillnad för att vattnet var så varmt. Solen är redan igång och gassar förtretligt. Men idag har den sällskap av vinden. Kanske kan det svalka något?
Vi har en långsam och skön morgon i skuggan. På eftermiddagen ska vi bli hämtade av en båt. Som tar med oss långt ut i skärgården, till en annan strand, ett annat hus. Där ska vi tillbringa några trevliga timmar med släkten. Jag stoppar ner baddräkten i ryggsäcken och tänker njuta stort av att få åka båt och den svalka som det ger för stunden.
Sommar. Tja. Visst är den väl underbar på många sätt. Men jag längtar till hösten!

7 reaktioner på ”Alltså … värmen alltså …

  1. Höst och vinter är mina bästa årstider, sol och värme funkar inte för mig. Tur jag har en sval källare, och tur att det ska bli mer normala temperaturer efter helgen om progosen håller i sig…

    Gilla

  2. ååh ja hösten. Idag har det varit så jävla varmt att det har dallrat i luften. Inomhus. Jag skiter i värmerekord och ”sommarglädje”.. Ge mig höst nu och länge, länge. Lider.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.