Så hur blev det då

Midsommarnatten är här. Vi har just kommit hem. Maken sover redan. Lite trött i håret kan man säga.
image

Vi inledde dan med kaffe i vanlig helgordning. Finkopparna dagen till ära.
Sen gjorde vi oss i ordning. Jag i ett fåfängt försök att tillbringa dagen i lockigt hår. Mitt hår och jag var ganska oense om det beslutet. Håret-Yvve/1-0. Jag tillbringade alltså dagen i samma gamla vanliga raka hår som alltid.
Däremot envisades jag med vit och somrig kjol med spetsar på. Man kan ju ha leggings under. Frös därmed bara lite.
Så vi åkte iväg för att inhandla lite snacks och sånt till kvällen. Och en bukett rosor skulle också med.
image

Efter detta dukade vi fram värsta midsommarlunchen på Mc Donalds. Maken åt ett par cheesburgare och jag knaprade på ett gäng kycklingvingar.
Maken är av spontan art. Det resulterade i att vi efter den kulinariska men sillbefriade lunchen hamnade i stans koloniområde. Där tiggde vi till oss kaffe (och annat för somliga) hos goda vänner med söta små kolonistugor. image

Himmel så fint det är i dessa koloniträdgårdar. Jag skulle kunna gå och glo där hur länge som helst. Men, vi skulle hem och komma i ordning för kvällen.
Samlade ihop vad vi behövde och sen körde jag oss ut ur stan, mot huset vid sjön. Där inne i huset, i värmen, har vi tillbringat kvällen. Hela gänget människor som samlats på denna plats, unga som äldre. Med undantag för en liten stund ute i sommarkylan för att bygga ihop hamburgare från grillen.

imageimageDet var garanterat myggfritt, men det regnade i alla fall inte. Solen visade upp sig en ytterst kort stund.  Kvittade för min del. Och ingen annan brydde sig heller. Inga måsten att vistas ute bara för att. Istället hade vi trevligt inne med bra musik och mycket prat. En riktigt trevlig och skön midsommarafton.

Alltså ingen sill, ingen nubbe, ingen sån där stång med löv på eller en endaste liten krans. Inget frysande ute, bara för att man ska, inga grodlekar och ja, helt enkelt bara så himla avslappnat och skönt. Vi gick inte ut igen förrän det var dags att köra hemåt.
Och här sitter jag så. En liten bit in i midsommardagen. Och säger godnatt världen. Det är en dag i morgon också.

_________________ ❤ ___________________________________________

6 reaktioner på ”Så hur blev det då

  1. Ni hade ju en lugn och trevlig midsommar afton, så hade Mysak och jag också. Han bara ville sitta i knät på mig, kände sig lite ensam utan familjen. Jag traskade hem till Sanne vid kl 9 då blev det liv med hennes kompisar.Jag vandrade vidare hem och tog ett glas rött med lite ost o jordgubbar,så var den aftonen till slut. Kram

    Gilla

  2. Men du, jag undrar jag om jag inte har lite samma mönster på mina kaffekoppar som du har på dina…..

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.