Kattprat och rosdoft

Och om nån är intresserad kan jag upplysa om att jag sov ända till halv nio! Länge sen det hände sist.
Planerna för denna lediga dag är att ta allt i långsam takt.
Därför skulle jag börja dagen på en av mina trevliga uteplatser, med kaffe och jordgubbar. Köpte två liter i rena jordgubbsruset i går och det är bara jag som äter dem. Maken anser att bär inte är ätliga eftersom djur kan ha kissat på dem! Inte alltför mycket kissnödiga djur i landets jordgubbsodlingar skulle jag tro. Så jag frossar vidare.
Men, mina planer ändrades liksom denna morgon. Av en kelig och gosig katt!
Båda de där huskatterna har tagit försommaren som ett fullgott skäl att flytta ut! De finns för det mesta alldeles i närheten. Slappar i paviljongen eller trasslar runt på gräsmattan. I går kväll försökte jag locka in dem med löfte om god mat. De gick inte på den enkla kan jag säga. Och det slutade med att jag stängde dörren och gick in. Utan katter.
Musse blir som förvildad om somrarna. Man får bara röra honom korta stunder och enbart på hans villkor. Stor integritet den mannen. När hösten kommer med regn och ruskigare vindar, återgår han till huskattläge i mattes famn i tevesoffan.
Panckakes har ett mycket större närhetsbehov. Kryper upp och vill sova tätt intill om natten. Nu när natten tillbringas ute måste detta tillgodoses om dan istället. Och han riktigt tjatade ner mig i soffan nu på morgonen. Så här sitter vi. Det blev kaffe inne istället. Omgiven av den där där doften av rosor och syrener som jag fyllde huset med i går. Och en tjänstvillig geting surrar omkring och bidrar med stämning. Och tätt, tätt intill mig den där utekatten. Vi blir nog kvar här ett tag.

__________ ❤ ____________________________________________________

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.