Smått skrammel av varierat slag

Billigast idag: Kjolarna jag fyndade på Eriks för fyrtiofem kronor styck får nog klassas som billigast idag. Knappt använda sommarkjolar i min smak. Så långa att man slipper visa ett uns av sina ben. Vida och svepande. Det gillar jag. Återbruk är en bra grej!

Dyrast idag: Målarfärg. Mycket målarfärg, hela hinkar liksom. Jo. Tyvärr. Det är dags att måla huset i sommar och skattepengarna är därmed slut! De räckte ändå till en hel del. Färgen, bildelar och vackra blommor till trädgården. Det får man ändå anse som välfördelad återbäring.

Tröttast idag: Den där fyrfota ungdomen i huset som vistats ute på egna vägar hela natten. Han har varit inne och sovit sen halv nio i morse och gick just ut igen. Stort gäspande. Och lade sig i stället i paviljongen och somnade om! Gissa vem som tänker vara ute i natt igen?!

Nyast idag: Tillbringade några timmar med mitt andra jobb och behövde anlita skrivaren på stället för att få överblick på det där vi jobbade med. Nä se det gick inte! Skrivaren var inte ens anträffbar via min dator. Efter en del forskning visade det sig att skrivare taggats och att man behövde ha en dylik tagg för att få tillgång till sina utskrifter! Skriv ut, svep och vifta med taggen och stå kvar och vänta på utskrifterna! Visste inte ens att sånt var möjligt! Teknikens under. Och en bra grej, vi sysslar med sekretessbelagda utskrifter.

Segast idag: En sån väglus! Vill ogärna nämna några stereotyper i trafiksammanhang, men han hade keps och var minst hundrafemtio … Kom med nöd och näppe upp i tjugo knyck och det var snudd på att han inte lyckades rulla över vägbulan. Jag satt där bakom och trodde bilen skulle stanna mitt på bulan för att sedan gunga tillbaka och rulla rätt in i mig. Men tjohoo, han kom över. Och sen vet jag inget mer för jag tappade honom ur sikte … i backspegeln … ganska snabbt.

Vackrast idag: Min nya fina klematis som blommar så fint och verkar gilla sitt nya bo. Ytterligare en knopp har passat på att slå ut också! det är nåt visst med växter.

Intressantast idag: En tjej vi känner … nja … vi kände henne, när hon var barn. Nu är hon vuxen och bor på annan del av klotet. Hon i alla fall, hon har skrivit en bok! Den hämtade vi idag och den står därmed överst på min läslista. Tjock, med tätskrivna rader! Hon har dessutom skrivit på engelska och det var ett tag sedan jag läste en hel bok på engelska. Inte sen sista Harry Potter kom ut tror jag. Det blir lite ringrostigt i början men sen rullar det på. Kanske börjar jag snart …

Godast idag: Och alla andra dagar. Jordgubbar. När det finns nåt så fantastiskt på jorden måste det väl ändå finnas hopp?!

Hemligast idag: Den där fyrfota farbrorn vi har i huset. Han var också ute i natt. Kom enligt Maken hem en snabbis tidigt i morse men var redan borta när jag gick upp en knapp halvtimme senare. Inte syntes han till innan jag åkte och jobbade heller, och inte när jag kom hem. Jag hade mer jobb att göra, satte mig vid skrivbordet och hade altandörren öppen i köket. Brukar höra när han tassar in och käkar. Men nej. Inte förrän vi skulle hämta den där boken kom han ingalopperande och blev därmed inlåst. Gissa vem som stod och väntade vid dörren när vi kom hem? Drog som en inlåst brukar göra när en dörr öppnas. Sen dess har han inte synts till alls.

Kallast idag: Inga ljumma sommarvindar idag! I skuggan där jag bor är det så pass kyligt, att jag lämnade det för den solfyllda paviljongen. Den aktar jag mig annars för i kvällningen. Då medan solen har den i sitt våld. Utom nu, när vinden jagar undan värmen. Drog för ett av draperierna men det blåser så förbaskat att jag har solen i ögonen mest hela tiden i alla fall. Går in och tittar på teve snart tror jag.

______________________ ¤ __ ¤ __ ¤ __________

4 reaktioner på ”Smått skrammel av varierat slag

    • Det blir samma gamla vanliga vinröda (typ faluröda, tror den här heter stugröd 🙂 ) färg på huset men runtom fönstren ska det bli svart i stället för gråblått. Lite nytt alltså!

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.