Smått plock av olika slag

Jag vet ett gäng som ska åka utomlands alldeles snart. Till nåt soligt och förmodat varmt. Tur att jag inte behöver följa med! Av den anledningen finns det också en tillgänglig katalog.
Bläddrade igenom den idag och granskade parfymsidor och sprit och allt sånt där taxfritt som folk som reser har tillgång till. Kanske skulle man beställa hem nåt?

De där lillgamla ungarna som tävlar i Sveriges yngsta mästerkock kan saker om mat som jag aldrig hört talas om! Hur har de kunnat lära sig laga så proffsig mat i så unga år? Barn, som borde hoppa hopprep, spela dataspel och blaja runt. De steker pilgrimsmusslor, slår en bearnaise, känner till vilken temperatur en biff ska ha och rör ihop lemoncurd som om de aldrig sett ett hopprep i sitt liv. Antagligen har de läst kokböcker som godnattsagor.

Det väntas. Och väntas. Och väntas. På ett mail! Nu jäklar får det komma.

Skatteåterbäringen har petats in på kontot. Trevligt. På nyheterna idag sades det att svenskarna oftast sparar sina extra pengar från staten. Och om man inte sparar så reser man för dem, eller renoverar. Vi har beställt hem husfärg. Jo. Så illa är det. Inte nog med att skatteåterbäringen går åt, färgen ska upp på husväggarna också. Det är nästan värre!

Bilen krånglade! Den nyare av våra bilar ska baske mig inte krångla. Men det gjorde den i alla fall. Maken som har tumme med bilar lyckades upptäcka felet. En slang var trasig och det läckte ut diesel där det inte ska läcka nån diesel! Han lagade denna slang tillfälligt och beställde en ny. Dyyyr slang. Men helt nödvändig. Man vill ju ha kvar dieseln där den ska vara!

Dotterns flyttprojekt rullar på berättar hon. Röda korset levde upp till förväntningarna och tog med sig allt och lite till som skulle bort. Superbra. Resten ska hon ta med sig. Och jag vet att hon räknar ner inför flytten, otåligare än en lumparkille inför muck. Bara fyra dagar kvar nu!

Den hämtade byrån som vi bar ur bilen söndags har hittat sin plats. Och i den rymdes en mängd grejer. Det resulterade i att jag äntligen tog mig i kragen och rensade upp i en hylla. Det är egentligen en garderob. Men dörren är bortplockad och den har länge varit hylla. Fult gulmålade hyllplan som sitter där de sitter. Borde målas. Men så långt räckte inte ivern. Däremot fick jag varenda hylla tömda, dammtorkade och omorganisserade. Numera är den bokhylla! Den gula färgen syns knappt då. Och de riktiga bokhyllorna har mängder med tomrum! Wow! Jag kan köpa lite nya böcker!

_____________________________ 🙂 _____________________

16 reaktioner på ”Smått plock av olika slag

 1. Lyckan i att kunna inhandla nya böcker, den känner jag igen! Men taxfree, det är inget för oss, insåg jag sist jag och mannen åkte på charter (för mer än 15 år sedan… Vi var det udda paret på flyget hem, som inte hade någon/några taxfree-påsar att hämta ut…

  Gilla

 2. Jag avlastade en vän idag. Hon tänkte slänga tre böcker och något sådant går ju inte för sig. Hennes smak skiljer sig lite från min, varför jag nu har tre nya, svenska författare att bekanta mig med. 😀

  Gilla

     • Jag ger besked när jag läst dem. Just nu håller jag på att plöja sonens World of Warcraftböcker, så det kan dröja några veckor innan jag läser dem. 🙂

      Gilla

       • Han har haft dem länge och jag kände att jag vill ha en aning om vad det är som uppfyller så mycket av hans tid. De är helt vanliga fantasyböcker, faktiskt. Den enda nackdelen med dem är att de inte är riktigt som andra på det viset att man läser en och sedan kommer den andra direkt inpå. I dessa läser man dem som en förklaring till mellanperioder av spelet, så vill man veta exakt vad som händer sen måste man spela spelet och få svaret där. Det är dock fristående berättelser, så för mig blir det helt enkelt en saga med små tidsmässiga hopp i. Inget upprörande eller jobbigt då huvudpersonerna må komma igen i de olika böckerna men ändå får ‘egna’ berättelser. 🙂

        Gilla

         • Jag hade väldigt dålig koll tidigare, men just idag bad jag sonen visa mig hur de olika karaktärerna såg ut och sedan gick vi vidare till en karta över world of warcraft-världen. Jag måste erkänna att min inre bild av figurerna inte alls stämde med spelet. *haha* Men det gav mig ändå en större inblick. Jag skulle inte fixa spelet för det, men nu vet jag i alla fall grunderna. 🙂

          Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.