Naglar har man ju redan

Ändå hör man folk säga lite då och då att de ska gå och göra naglar. Det kan man nuförtiden.
Mina är för sorgliga. Jag orkar tyvärr inte med nåt nagelpyssel och låter dem därför vara fult naturliga. Kanske fattas det nåt ämne i min kropp som ska se till att naglarna mår bra. De går nämligen av hur lätt som helst. Minsta lilla jag råkar slå i någonstans så bryts en nagel. Eller så flisar de sig eller liksom bara spricker upp i en glipa strax nedanför nagelbädden. Sånt går inte att laga utan måste klippas av. Alldeles för kort blir det också och gör ont och bråkar.
Ännu värre i skick blir naglarna om jag får för mig att använda nagellack en tid. Då går de garanterat av förr eller senare. Så jag får spunk och klipper ner allihop, korta. För att liksom börja om. För hur snyggt är det med ojämna och olika långa naglar?
Jag kanske borde gå och göra såna där naglar som många har nuförtiden. Men. Jag är inte helt säker på att jag vill ha såna. Visst är de konstfärdigt gjorda. Vackra färger, gnistrande stenar, fina mönster. Tio små konstverk längst ut på fingrarna.
Men jag är ändå tveksam.
Tycker ibland att det ser onaturligt och konstigt ut. Stora, tjocka kloliknande naglar. Som tio sköldar på fingertopparna. Långa och besvärliga. Jag skulle tycka att de var i vägen jämt. Även om jag valde en kortare variant.
Minns den där tiden när man limmade på lösnaglar. Fastlimmade plastbitar ovanpå ens egna naglar. Jag kände dem som en obehaglig tyngd på naglarna hela tiden. Blev tillslut så besvärad att jag petade loss dem. Det var en befrielse att bli av med den pulserande tyngden som den lilla plastbiten åstadkom. Har ingen aning om ifall det känns lika med gelénaglar eller vad det nu är dessa fejknaglar byggs av. Men det läggs ju också utanpå de riktiga naglarna. Tänk om jag tycker att det bidrar med liknande spänningar och obehag. De är inte billiga dessa uppbyggda naglar.
Nej, jag får nog försöka få ordning på mina egna.
Köpte en olja idag som skulle vara bra för torra naglar och nagelband. Det känns redan bättre, efter bara en applicering. Klippte ner naglarna igen också, för att låta dem få en omstart. Och till och med filade dem lite. Vilket jag också tycker är mest bara obehagligt. Naglar är inte riktigt min grej alltså.

7 reaktioner på ”Naglar har man ju redan

 1. Min första tanke när jag läste detta var; Neeeej! KLIPP inte ner dem!!! *haha*
  När man klipper naglarna pressas de böjda fibrerna ner till raka sådana, vilket förstör deras struktur en bra bit ner. Detta leder i sin tur till svagare och flisande naglar. Man ska istället fila ner dem med en fil av annat material än järn. Sandpapper, rubinsten eller plast funkar, men järn skadar mer än det är värt.

  Och nu ska nagelnörden som ståtar med fula naglar själv sluta peka med hela handen. 😛

  Gilla

 2. Jag har aldrig haft någon form av lösnaglar, varken de som klistras på eller de här som byggs upp av gele. Men jag älskar långa naglar och knalliga färger. Som liten bet jag ner mina naglar så långt det gick och det har skadat dem så nu böjer de sig över fingertoppen istället för att bli raka… Dessutom går de av, spricker och flisar sig… Jag har testat lacker, salvor och oljor som ska göra dem bättre, en inget funkar. Jaja, de funkar i alla fall för dottern att måla olika motiv på. Inte vackert men unikt…

  Gilla

  • Det är så trist när de flisar och går av och håller på. Det är fint med långa välskötta (egna) naglar. Om man nu kunde ha såna.

   Gilla

 3. Vet inte jag. Mina naglar är som dina…. har ingen vilja alls att skaffa fejk naglar. .. tycker det ser äckligt ut. Men visst vore det kul att ha fint målade naglar ibland. ….

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.