En unik lördag

Vi klev upp tidigt i morse för att bege oss till människobyn. Det är Makens benämning av huvudstaden. Ingen av oss är speciellt förtjusta i denna människoby egentligen. Sorry, huvudstaden är otroligt vacker. Men inte min typ av stad. Speciellt inte att köra runt i. Men Maken fixade det hur bra som helst. En liten felkörning i en tunnel bara, lätt hänt, men vi var snabbt i spår igen.
Bilen fick bo i ett dyrt garage och vi letade upp dagens lunchsällskap. Eller, för att vara ärlig, dagens lunchsällskap letade upp oss efter att vi ställt oss under ett regnskyddande tak. Min trevliga kusin och hennes lika trevliga sambo hade åkt från eget håll med tåg. Vi sammanstrålade för lunch och vernissage. Kul att ses igen!
Anledningen till att vi överhuvudtaget befann oss i denna ”mänskoby” var vernissagen. Dotter och hennes klass från Gestaltande fotografi på Gamleby fotoskola hade vernissage på sin utställning på Galleri Kocks.
Där minglade folk runt bland fotoprojekten. Och det var sannerligen inga dåliga projekt. Det var också roligt att få ansikten på klasskompisarna och få träffa hennes fantastiska lärare.
Sen hittade vi utan problem bilen igen. Och tog oss ut ur människobyn med viss lättnad. Det gula gamla och fina tingshuset betyder slutet på trafikkaoset och början på hemvägen. Jag kollade läget i mobilen och slumrade lite innan vi vips var på hemmaplan igen.
En stunds paus hemma. Kaffe med dopp och gos med katterna. Sen letade vi fram varsin cykel i garaget och trampade iväg på årets ”häppening”. En stor whiskyprovning, som klassats som DeLux. För att de fem olika upphällda centiliterna var whisky från nittonhundrasextiosex som äldst och en del andra gamla godingar. Vi tittade, luktade, smakade och tyckte till precis som man ska. Hittade olika favoriter. Fick som vanligt också en intressant föreläsning på köpet. Hade trevligt sällskap vid bordet också. Det är mycket män på dessa provningar. Kvinnorna kan räknas på en hand.
Sen cyklade vi hemåt i skön och lätt regnstänkt vårluft.
I Gävle i morse sken solen från en klarblå. I Stockholm regnade det under hela vår vistelse. Sen kom vi tillbaka till nåt halvsoligt. Men det där Stockhomsregnet hann i kapp. Något urtunnat dock.
Nu är det välförtjänt soffläge med varsin dator i famnen och mello som bakgrund. Krakel spektakel. Kvällen blir lång!

2 reaktioner på ”En unik lördag

  1. Ni var inte svår att hitta. Vi tittade bara efter de som såg mest malplacerade och förvirrade ut. 😀 Tack för idag och ett stort grattis till Dottern med klasskamrater för ett väl utfört projekt. 😀

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.