Ut och frysa i kväll?

Det är typiskt sista april väder ute. Mulet, med hot om regn och rätt kyligt. Det blir till att stå nära kasen i kväll.
Tanken är att även vi ska bege oss nånvart för att kolla på lite eld och umgås med trevligt folk.
Fast jag har just landat i hemmasoffan efter ett sånt där dygnspass på jobbet och känns soffan oändligt mycket mer lockande för tillfället. Jag skulle lätt kunna tippa över lite mot ena hörnet och slumra till en stund.
Att dra på sig typ vinterkläder för att stå ut med en stunds utevistelse är inte vad jag längtar efter.
Oftast brukar det grillas också. Jag har inte förberett ett dugg och Maken som slutade tidigt idag hittade mat på stan. Orkar verkligen inte samla ihop till nåt grillande och packa nån matsäck nu. Det får bli mat hemma och så är vi nöjda med det.
Däremot vet jag att det blir trevligt umgänge där vid brasan. Och när vi frusit klart om baksidan av kroppen och är tillräckligt grillade om framsidan av kroppen, då kan vi gå in och ha det bra.
Förr om åren, när Dottern var liten tös och Grabbarna som bodde där vid brasan och var i samma ålder, då var det liksom annat. Liksom roligare att packa matsäck och kliva i stövlar och täckjacka för att tillbringa en kall kväll vid Valborgsbrasan. Vi fick aldrig med oss Dottern hem i torrt skick. Hon hade minst tre ombyten med sig varje gång. Alla låg i blöta högar i en påse innan kvällen var slut. Och hon hade på sig lånekläder från nån av Grabbarna. De där tre rände runt vid sjön och diket intill som ystra ungar just utsläppta ur vintern. Och lyckades alltid ”råka” plurra. Roligt hade de. Blöta och kalla var de tillslut. Och smutsiga som riktiga barn som hade lekt. Det fångades grodor och yngel och fiskar och grävdes efter maskar och byggdes kojor och jag vet inte vad. Man hörde deras röster eka runtom i skogen till sena kvällen. Det var tider det!
Nu packar jag varken matsäck eller extrakläder. Det får bli bra ändå!
Trevlig Valborg!

_______________________________________________ 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.