Lördag hela veckan?

Om så vore … då skulle inte lördagen glänsa fullt så mycket.
Den här lördagen har i alla fall blankt omslag och krusiga snören. Jag hade tänkt mig ett sorts upplägg som involverade en vinterskräpig altan. Men vid morgonkaffet uppfanns ett helt annat upplägg. Maken surfade okring i etern och upptäckte att det dels var RecordStoreDay och att en bilfirma hade nyöppning efter ombyggnation. Dessutom visade det sig vara Eriksdagen med nåt jippo på Erikshjälpen.
Okej. Snygga till och bege sig ut i världen istället för ut på en skräpig altan. Det blev stan först.
image

En trevlig liten skivbutik som verkligen gör skäl för att uppmärksammas i recordstoreday. Där hamnade Maken framför radiomikrofonen! Och fick frågan om vad som var speciellt med dagen. Det visste han så klart! Vi bläddrade runt bland en del skivor och köpte med oss en hem.

imageSå vandrade vi vidare genom stan. Hamnade i en del av stan man inte alltför ofta besöker. Där hittade vi rolig saker på designbutiken och jag köpte en miniatyrkristallkrona på en annan prylbutik. Den fick en given placering när vi kom hem.

Därefter shoppade Maken kläder! Det händer inte ofta och nu hände det sig dessutom att han köpte en skjorta! Det händer verkligen typ aldrig, men butiksinnehavaren samarbetade snyggt med mig. Svårt att säga till vems fördel … han fick såklart sälja. Men jag fick en Make i skjorta! Bara en sån sak. Det var nästan så jag ville ge butikskillen rabatt! Eller dricks. Eller en kram …
image

image

Jag fastnade inte helt otippat i lite glitter därefter. Det är lätt hänt när det gäller mig. Så, från nån tanke att inget köpa …
image

Därefter tänkte vi besöka en trevlig secondhand butik. Och gick och gick. Så var det stängt! Typiskt! Bara därför får dom ingen länk. Tänker inte ens säga vilken. Men det var synd, för den är bra trivsam. Får bli en annan dag!

På torget i stan var det massa aktivitet. Dansens dag eller nåt. Mycket med den här dagen! Vi såg lite dans men den där stora glasbutiken i närheten lockade mer. Vi struntade alltså i all dans och åkte rulltrappan upp till glasparadiset. Där strosade vi en lång stund. Det finns så mycket vackert och vi skulle behöva ett större hus …
image

Tittade ut lite över dansandet på torget mellan glashyllorna men snart nog upptog allt vackert glas all vår uppmärksamhet. imageInte det minsta förvånad när Maken gick till kassan med bestämdhet. Han går aldrig tomhänt ur den affären. Idag fastnade han i en grön äppleformad glasklump med ett guldhus på. Används bara till att titta på!

Så blev det då dags för bilfirman. Som byggt om hela året. Där stod tjusiga tyska bilar uppställda på blanka golv. image

Vi dreglade runt lite, snackade en stund med bilförsäljaren som ”lurade” på oss vår senaste bil. Idag var vi inte alls lättlurade. Jag mumsade på snittar och kollade förstrött på fler nya fina bilar. Sen gick vi riktigt nöjda ut till vår egen pärla. Gillar den där bilen! Så himla kul att köra och åka i. Behöver ingen ny på länge än.

Dåså. Tillslut kom vi till Erikshjälpen. Där hade vi missat hela firandet av denna Eriksdag med allt annat som den här dagen ägnats åt. Nåja, en stipendiat hade fått sitt pris och barn hade fått sina ansikten målade. Inte nån större miss. Vi skulle inte ha nåt heller. Bara kolla lite! Jo. Jag gick ut med en hel teservis i femton delar. Rörstrand. Solveig heter den.

imageJag diskade sevisen när vi kom hem. Riktigt kände hur den givits i bröllopspresent till någon en gång i tiden. (googlade servisen till 40-50-tal) Hur den lyckliga bruden vårdat denna servis. Förvarat den i ett fint skåp av teak. Tagit fram bara vid högtidliga tillfällen. Använt varsamt. Diskat kopparna och faten ordentligt. Och nu behöver hon dem inte mer … Jag ska vårda dem lika snällt!

Hur vi får plats med allt? Det vet vi inte själva. Men nu städade jag faktiskt undan en del annat. Inte bara till nackdel att släpa hem mer grejer!

imageNär vi ätit lite sen lunch hjälptes vi åt i sann jämställdhetsanda att städa upp lite i detta hus. Rena lakan i sängen (i synnerhet Maken ser fram emot att gå och lägga sig ikväll … NOT … han ogillar rena lakan han … tur han är gift!) och dammsugit upp alla katthårstussar (shit vad dom fäller nu!) Sen valde vi varsitt vackert glas ur våra samlingar. Slog oss ner i nystädat lördagshem med dessa glas. Letade fram bra musik och svävade iväg i det som Internet erbjuder.

En sån da! Sa alltid lillbrorsan Olle i Pistvakt innan han släckte lampan för kvällen. Jag ska inte släcka nån lampa än. Mycket återstår av denna lördag. Men jag kan lätt instämma med Olle! En sån da!!

 

4 reaktioner på ”Lördag hela veckan?

  1. Trevlig lördag det där! Och roligt med radiolänken! Tack för den. Kul att lyssna på din Make! Vilken berömd familj ni börjar bli… Vad sker härnäst på den fronten?! 😉

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.