Jag fick en inbjudan

via sms i går.
Då gick det inte längre att förtränga. Det var ett sms jag helst varit utan. Trots den trevliga och inbjudande tonen.
Jag ska infinna mig hos tandhygienisten om en timme.
Hur kunde jag planera så korkat? När jag nu valde datum själv och allt. Minns hur jag satt där med datorinloggningen och bokade om det datum jag fått mig tilldelat via brev. Så väljer jag detta! Av alla tillgängliga tider. En ledig fredag! Kliva upp hyfsat tidigt och gör sig i ordning för ett sånt besök. Jag måste ha varit en bra bit ifrån mina sinnens fulla kapacitet vid det tillfället.
Inte för att jag tror att nåt otrevligt ska hittas vid denna tandbesiktning. Men man vet ju aldrig vad en nitisk tandhygienist kan hitta. Om inte annat har de smak för hårdhänt rengöring.
Nån tandläkarskräck lider jag inte av, men jag gillar ändå inte att sitta där och gapa stort med två händer och ett antal verktyg i munnen. Och till att börja med måste jag genomlida den där fotograferingsprocessen. Som alltid ger mig kväljningar. Kan ingen uppfinna ett smidigare sätt att plåta tänderna än att behöva bita i en stor och vass plastbit? Nuförtiden får man domen direkt via datorn, slipper sitta och vänta på nån framkallning. Sen är det bara själv undersökandet kvar. Och efter att ha gapat en lång stund får mina käkar nån sorts dille och vill inte gärna stänga sig igen. Knakar och beter sig innan de hittar det rätta läget på nytt. Nej usch och fy.
Så skönt det är att få gå därifrån sen. Och förhoppningsvis veta att det dröjer minst ett år till nästa gång!

Jag får lägga fokus på det som kommer efter detta tråkbesök.
Nämligen en lunchträff i ett trevligt kök en bit utanför stan. Där bjuds det alltid på god mat. Och eftersom dagen är ledig är det ingen brådska åt nåt håll.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.