Född envis!

Jag satte mig en stund, i den där bäddsoffan jag hade i mitt ”arbetsrum”. För en tid sedan flyttade jag den framför fönstret. Inte helt ultimat men omväxling förnöjer. Problemet med det var att den behövde vändas på för att kunna bäddas ut. Men det behövs inte så ofta så jag valde att leva med det problemet.
I Dotterns gamla rum stod hennes gamla säng kvar ännu. Eftersom hon köpte ny när hon flyttade för mer än ett år sen. En längre tid har jag haft i tanken att kasta ut sängen. Och köpa ett par fåtöljer att sitta i när man vill se på teve därinne. Lite ombonat och mysigt liksom. (Och istället för sängen skaffa nån sån där uppblåsbar variant som funkar när nån bara ska sova ett par nätter.)
Det var där och då  i soffan framför fönstret jag kom på hur fel jag tänkt!
Alltså!
I ett rum där jag helst ville vara utan sängplatser stod en bäddsoffa. Och i ett annat rum där jag vill ha sängmöjlighet men inte en permanent sådan, stod en säng som jag ville byta mot sittplatser!
Såna tankar landar alltid rätt ner i min envishet. Och det går fort. Måste göras genast! Maken hade varit behändig att ha som hjälp. Men han skulle jobba två timmar till.
Jag behövde få ut en säng i bredd hundrafyrtio och byta rum på en soffa i samma bredd fast hopfälld. en baggis för en som är född envis, så jag satte genast igång! Skyfflade undan allt som var i vägen och tömde sängen på allt bäddmaterial. Hystade upp den till stående på ramen och släpade ut den i köket. Samlade ihop lite jox som legat där under och dammsög ordentligt.
Så långt hur lätt som helst!
Sen blängde jag en stund på den där bäddsoffan. Uppenbarligen för bred för dörröppningen. Den skulle genom två likadana öppningar. Och hade en tendens att veckla ut sig helt hopplöst. Jag slet av överdraget på soffan för att få kontroll på det det där utvecklandet. I det läget fick sedan upp hela soffan på högkant. Den skulle behöva vickas genom dörröppningarna för att kunna passera.
Envishet föder bra idéer. Jag lossade madrassen från stommen! Där den satt och höll sig fast med ett gäng kardborreband. Lät den sedan stå kvar på golvet i samma läge, fast utan stommen. Medan jag relativt enkelt släpade ut resten. Lyckades runda alla hörn utan att slå ner en enda grej i golvet. (I detta glasrike är det en grym bedrift!) Sedan raka vägen in till sin nya plats. Där fick den stå kvar i högkantsläget medan jag hasade in madrassen och föste den rätt mot stommen, angjorde alla kardborrar igen! En rejäl puff och den stod soffan på alla sina ben. På med överdraget igen och knuffa den på plats mot väggen. Jag kan själv.
Sen mindes jag att det fanns ett lämpligt soffbord i förrådet i källaren. Liksom rött som väggen. Visserligen överbelamrat med mattor och täcken men dem knuffade jag helt enkelt av. (Tar hand om det en annan dag.)
image

Det blev så himla bra! Ett jättemysigt teverum. Som lätt blir ett gästrum.
Men nu har jag en säng för mycket ute på altanen. (nån som vill ha?)

Däremot blev det himla tomt på platsen där soffan stod. Måste hitta en skön läsfåtölj att ställa där. Vet inte riktigt hur den ska se ut. Tog en loppisunda för att kanske lyckas åtgärda det. Men givetvis fanns inte en enda lämplig fåtölj någonstans idag. Nu när jag skulle ha en. Annars vimlar det av stolar av olika slag. När man inte ska ha nån. men allt har sin tid. Först måste jag avveckla den där sängen så altanen går att använda.

_______________________________________ 😀

12 reaktioner på ”Född envis!

  1. Åh vad jag känner igen den där envisheten! Den ska gå ut genom dörren, den kom ju in en gång ju:-) Det blev jättefint och härligt med rött!

    Gilla

  2. Det där måste vara ett släktdrag. Kan själv är väl använt här hemma, oavsett dag och situation. 😀
    Imponerande att du inte slog ner något under processen. Bra jobbat!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.