Åka bil

Ibland får jag sån lust att bara ta bilen och dra. Slå på en bra låt i hög volym och trycka gaspedalen mot golvet och åka. Långt. Ut på en sån där bred väg med hög hastighet. Härifrån till evigheten och vidare liksom.
Det går minst lika bra att sitta bredvid. Låta vyerna passera utan för fönstret. Lämna allt bakom. På pausläge.
Jag har alltid tyckt om att åka bil. Och köra bil. Det är rogivande och vilsamt. Man sitter där man sitter. I trivsamt småprat eller i trivsamt tankearbete. Och bra musik blir som ännu bättre i bilen. Fyller upp hela utrymmet och känns i magen. Och inget kan störa.
En stunds paus. Man tar alldeles för få pauser.
Nu är det paus. Och vi har nån timme kvar i det läget. Skönt!
Vi konstaterade nyss att vi åkt en förskräcklig massa bil, jag och Maken. Hem till hemlandet varje sommar förr om åren. Till olika platser i detta landet för att besöka vänner, familj och släkt som bor alltför långt bort. Många timmar blir det. Kanske år av bilåkande. Och mängden bensin …. huh. Många olika bilar har vi åkt med. Många olika låtar har vi lyssnat på. Från kassettbanden och cd-skivor till dagens spotifylista.
Bilåkandet är ett måste i vårt liv och en sån vana numera att det blivit ett nöje. Som jag till och med längtar efter ibland. Just det där pausläget. Och musiken. Och tankarna varvat med småpratet. Det är de detaljerna som är eftertraktade. Och som grädde på moset. Komma fram till kära väntande människor när kroppen börjar kännas stel och vill ut bilen.
Så här sitter jag och trivs. I en bil genom landet. Inte alls tokigt en skärtorsdag som denna.

2 reaktioner på ”Åka bil

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.