Lista med tre olika grejer

Tre Saker som skrämmer mig

 1. Vardagsrasismen och hatet som smyger sig in bland folk. Vi är så snabba att hata och döma att vi inte ger oss tid att tänka efter, utifrån ett mänskligt eller ens förnuftigt plan.
 2. Jag ar aldrig tyckt om höga höjder och har till och med svårt att se någon annan vara på en hög höjd. Till och med på film. Då kryper jag automatiskt närmare soffryggstödet som om det även fanns risk för min säkerhet. Alltså undviker jag att hamna i någon typ av höga lägen själv. Och då pratar jag även om höga pallar.
 3. Kräliga och krypiga typer i naturen av arterna inom gruppen kräldjur. De kan få mig att skrika och bete mig och låsa mig inne och vägra gå ut igen. Eller vägra hälsa på om nån har dylikt husdjur i sitt hus. Även om den hemska grejen befinner sig inom glas och bom.

Tre personer som får mig att skratta

 1. Min stå-uppande vän Gerda. När hon går igång från scenen skrattar jag så tårarna och mascaran rinner och det gäller att ha koll på knipövningarna om det inte ska bli väldigt olyckligt mitt i roligheten.
 2. Hon som gör Leif GW´s syrra i SNN-news på fyran (som tyvärr är slut nu) Rachel Molin. När hon står där och pekar med geväret och fumlar med brillorna då skrattar jag högt i tevesoffan. Alla andra figurer hon gör är också bra. Duktig kvinna det där.
 3. Katterna, är såklart inte personer i den bemärkelsen. Men de får mig att skratta. Så är det.

Tre saker som jag älskar

 1. Levande ljus i fina ljusstakar, helst av glas. Bara för att glas reflekterar ljuset så läckert.
 2. Katter. Helst mina såklart men alla katter får mig att bli fånig på rösten och automatiskt lyfta upp dem eller gå ner på knä för att snacka med dem. Jag gillar deras temperament och deras sinnelag och hemliga agenda. Vem vet vad en katt har för plan?
 3. Långa lediga mornar, där det inte finns någon anledning alls att skynda ur morgonrocken. Man kan bara sitta i godan ro och njuta av att dagen ligger orörd och inga måsten skuggar horisonten.

Tre saker jag hatar

Hat … Alltså hat är en förlamande och förstörande känsla som jag tycker man borde undvika i mesta möjliga mån. Att släppa in hatet och tillåta det ta plats är att rättfärdiga fördomar och skumma åsikter och därmed krympa och förvanska sitt eget liv och mående. Det finns saker jag tycker mindre om och ogillar men jag undviker att hata så mycket jag bara kan. Därmed, ett rubrikbyte:

Tre saker jag ogillar

 1. Ärtsoppa. Alltså blä. Kan verkligen inte förmå mig att äta en endaste liten sked av denna anrättning. Den fick mig att kräkas när jag gick i lågstadiet. Bara en sån sak.
 2. Att behöva vistas i alltför stark sol och inte ha någon skuggreträtt. Värme passar illa ihop med mig och min kropp. Jag blir grinig och låg och börjar snudd på hata saker och ting. En anledning så god som någon att hålla sig ur solen!
 3. Katthår. När det inte längre sitter fast på katten. Utan kletar sig i soffan, kläderna, lakanen och det är så svårt att få bort.

Tre saker som finns på mitt skrivbord

 1. En skitsnygg metallbricka på tre kulformade tassar, som jag köpt på loppis. Gissar att någon annan en gång i tiden köpt den på Indiska eller liknande på grund av sitt mönster. Där ligger mina läsglasögon och annat ”bra att ha i närheten” grejer. Fast ofta ligger det så mycket på den dr brickan att det gömmer hela snyggheten.
 2. En svart skrivbordslampa som är praktiskt ledad på flera ställen så att ljuset blir lätt att rikta. Den har jag ärvt efter Dottern eftersom hon inte behövde den i sin lägenhet. Det var bra för mig! Och för katterna som gärna solar under den när de ska hänga intill mig och datorn.
 3. En liten platt lådhurts med bara två små lådor i bredd. För förvaring av mindre grejer. Den är gammal och gjord för att stå ovanpå en sekretär tror jag. Ena lådan är uppdelad i mindre fack, antagligen för pennor, sudd, gem eller vad man nu behövde ha tillgängligt. Jag har den i ändan av mitt stora skrivbord och ställer burkar med pennor ovanpå den. I lådorna finns det massa smått plock som borde rensas igenom och eventuellt kasseras.

Tre saker jag gör just nu

 1. Slappar i soffan.
 2. Lyssnar på flamsiga Berg och Melztser i Amerika. Jösses vad dålig engelska dom pratar dessutom.
 3. Funderar över hur jag ska orka hämta laddsladden till datorn.

Tre saker jag vill göra innan jag dör

 1. Oj, vad skulle det kunna vara?
 2. Näe, jag kommer inte på nåt.
 3. Har aldrig varit den där typen som har nån sorts lista över saker jag vill göra, prova, uppnå. Jag är nöjd med ganska lite och kräver inte så många utmaningar eller upplevelser av nån äventyrlig sort.

Tre saker jag kan göra 

 1. Sjunga. Har hyfsat bra röst men använder den mest i min ensamhet, typ när jag sjunger med i nån låt när jag kör bil. Använde den betydligt oftare förut när jag jobbade på dagis och sjöng med barnen. Eller när Dottern var liten och vi sjöng diverse barnsånger innan hon skulle sova.
 2. Snygga smycken av diverse pärlor och annat jag samlat på mig.
 3. Laga god mat. Gillar matlagning och hittar gärna på egna rätter. Tyvärr brukar jag glömma att skriva ner dem så vissa rätter blir en gång och aldrig mer.

Tre Saker jag inte kan

 1. Köra moped. Det har jag av nån anledning aldrig provat och ser ingen anledning att göra det nu heller.
 2. Snickra. Totalt värdelös med verktyg av olika slag och skulle aldrig få ihop nåt av bräder och spik. Fast egentligen är jag relativt händig så det kanske handlar mer om okunskap än oförmåga.
 3. Klättra. Jag tar mig inte upp via rep eller stenar eller sånt och skulle aldrig ge mig på att klättra uppför nån bergvägg. När Brorsan och hans kompisar ville bli av med mig när vi var små klättrade de upp på en stor sten. För dit tog jag mig inte upp. Jag kom heller aldrig upp längs de där repen som hängde från taket i gympasalen. Klättra! Sa den spänstiga gympaläraren uppmanande. Och jag bara hängde därnere vid knuten och kom inget högre.

Tre saker jag skulle vilja lära mig

 1. Sticka mönsterstickning. Göra såna där fina flätor i stickningen, eller hål som tillsammans formar en spets eller vad det nu må vara. Jag har av nån anledning inte riktigt tålamod med det. När jag stickar vill jag att det ska gå fort och orkar inte följa mönster och hålla reda på några turordningar på olika varv.
 2. Noter. Skulle vara coolt.
 3. Hacka lök så där snabbt som kockarna på teve kan.

Tre favoriträtter

 1. Ugnsbakad lax med dillmajonäs och gröna ärter.
 2. Stekt citronkyckling med bakade grönsaker.
 3. Utbankad fläskfilé med whiskysås.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.