Så där otroligt spontant!

Idag upptäckte vi att det var en antik och samlarmässa i stan. Vid de gamla gasklockorna. Åkte naturligtvis dit. Träffade på goda vänner redan utanför. Stod i solskenet och pratade en stund innan vi gick in. Där var det överfyllda bord. Massor av gamla fina saker och vi rundade alla bord och glodde på alla glasgrejer en god stund.
Stötte spontant ihop med vännerna lite då och då. Man fastnar för helt olika grejer märkte jag. Vi med våra glasgrejer givetvis, medan andra väljer för saker som jag inte ens noterat. En gammal kikare till exempel. Var hittade han den? Och skedar. Nä, såna såg inte jag. Däremot såg jag vackra karaffer och skålar och smycken.
När vi sett allt både en och två gånger gick vi i samlad klunga till Erikshjälpen. Eftersom det låg så nästgårds liksom. Där fyndade de andra vidare, men vi hittade inget roligt på glashyllorna den här gången.
Efter allt fyndande gjorde hela gänget sällskap till ett mysigt gammalt fik inne i stan. Hittade ett gemensamt långbord och slog oss ner med kaffe och annat. Pratade bort en sund. Sånt där trivsamt som man kan en ledig lördag. All tid i världen liksom och spontanfika på stan med spontant påträffade vänner.
Och spontanare blir det! Vi bjöd in två av dem på fortsättning med middag hemma hos oss. (Hade gärna bjudit hela gänget med de övriga två hade andra planer).
Alltså tog vi en sväng på affären innan hemfärd. Handlade nåt att äta helt enkelt. Det fick gå i samma anda som dan i övrigt.
Maken har fått vårkänslor och byter däck och hittar på annat pyssel med bilen. Själv sitter jag här och roar mig.
En sån där mysig lördag bara.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.