Nu bestämmer jag att det är fredag !

image

Fast det är torsdag. Jo. För jag kom just hem efter ett dygnspass på jobbet och är därmed ledig till måndag.
Jag handlade på hemvägen. Riktigt smör, vackra tulpaner och en ask jordgubbar. Kokade kaffe när jag kom hem, som alltid på mornarna. Och hällde jordgubbarna i en skål, eller så är det en korg. Den köpte jag för en tjuga på loppis nyligen. Enbart med tanke på jordgubbarna.
image

Kelade lite med katterna som kom in och hälsade. Undrade var jag varit så länge. Jag konstaterade att det är vår på riktigt nu. För efter pratstunden med dem var halva pälsen på min svarta tröja.
Hörde om en familj som kunde dammsuga pälsen på katten om våren. När det lossas som mest. Då skulle mina grabbar bli psykfall. Det farligaste som finns i denna värld är nämligen dammsugaren. Den får istället ta hand om de fallna vinterpälsarna på golv och möbler. KattGrabbarna måste däremot kammas och borstas regelbundet. När de hörde det gick de genast ut igen.
Så jag sitter här i lugn och ro i mitt arbetsrum. Där vände jag på en liten soffa i förrgår. Fick liksom lust att variera lite. Och ja, det ser mycket trevligt ut med soffan där vid fönstret. Det nyputsade fönstret släpper in bra med ljus mellan rosiga gardiner.
Trevligt, ända tills solen gått runt huset och står och hänger med armbågarna på fönsterbrädan och glor in. Då blir det rullgardin ner.
Idag har jag tänkt fortsätta det jag påbörjade, då när jag vände soffan. Nån slags vårstädning. Fönstren ska putsas i ett par rum till och fler gardinlängder ska strykas och hängas upp.
image

Sen packar jag upp mina nya tulpaner och njuter av att det är vår även här inne.
Först när då kan man nämligen koncentrera sig på att ta tag i vårspaden i trädgården. Ser fram emot att bekanta mig med alla blomlökar jag planterade i höstas. Och sopa av uteplatser och räfsa lite mossan. (Ja en gång var det gräs …)
Och kanske ordna en liten trevlig sittplats, någonstans utom synhåll för solen. För snart är dagarna varma nog. För att man ska kunna ta med kaffekoppen och boken ut.
Det gillar jag, fast jag är svagt imponerad av själva solen. Den har i alla fall förmågan att få våren att gro och utetemperaturen att bli trivsam.
Solen må väl vara förlåten sin framfusighet på grund av detta då. (Bara den låter mig vara ifred i skuggan ska jag sluta kalla den för solfan.)

Dags att fånga dagen då! Innan den slinker mig ur näven. Trevlig torsdag!

 

_______________________________________________________ 🙂

6 reaktioner på ”Nu bestämmer jag att det är fredag !

 1. Trevlig torsdag på dej också.Jordgubbarna ser så goda ut, jag tog några ur frysen till frukost, har varit på vår mysak runda, riktigt skönt. Jag skall ta mig i kragen och byta gardiner i sovrummet,för idag regnar det inte, än så länge.Kram.

  Gilla

 2. Trevlig torsdag och vilka fina tulpaner!! Putsa fönster… bäst att sätta upp på Todolistan kom jag på. Insåg just att det kan vara kul att se ut:)

  Gilla

 3. Fina bilder. Jordgubbarna kom verkligen till sin rätt i korgen. 😀
  Jag sov bort torsdagen och tänker sova bort en del av fredagen också, men till kvällen blir jag nog människa igen och då ämnar jag börja njuta av min lediga helg. Ha det fint, kära kusin. 🙂

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.