Pustar ut och växlar ner till pausläge

Ja för nu är det helg för min del och en rätt innehållsrik vecka är avklarad.
Kom hem från ett dygnspass nyss. Kokade genast kaffe och tände några ljus. Väderleken är vilsamt grå utanför, gör sig bra mot de tända ljusen och glittret i kristallen.
Därefter bäddade jag ner en trött liten nattkatt i filten bredvid mig och drog igång min spellista med pianomusik. Han tycks också gilla stillsamt pianospel, satt en stund med spetsiga öron, vinklade rakt mot ljudet. Innan han kisade gillade mot mig, suckade och rullade sig till sovläge. Funderar på att göra lika.
Den där musiken, spelad på tangenter, den är som ett själens vilohem. Ingen sång och text, inga hårda massiva ljud som väller in över en och har anspråk på uppmärksamhet. Bara stillsamma vackra klanger i vars närvaro allt i sinnet kan städas upp. Vassa taggar borstas försiktigt bort, fläckar suddas ut och tankesurret får ett behagligt tempo någonstans i bakgrunden. Musiken sveper in allt i en mjukhet som helar och renar …
Puh. Djupt.
Men den har faktiskt en sån effekt på mig, den här musiken. Nästan meditativ, och jag behöver det idag. Sinnet behöver defragmenteras liksom. Stapla om alla filer och lägga somligt till arkivet och annat till helgläge för att återupptas på måndag. Sådana dagar behövs! Jag ska ha en sån dag idag.

iuuyds.b

2 reaktioner på ”Pustar ut och växlar ner till pausläge

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.