Vad är väl en bal på slottet?

Jag har sagt det förr och det är bara att konstatera att jag verkligen inte överdriver. Maken och jag ÄR helt värdelösa på firandet av våra dagar. (eller ja, det är väl inget fel på själva firandet om vi bara kunde komma ihåg att vi ska fira nåt)
Vi har tre egna datum att hålla ordning på. (förutom födelsedagar) Tydligen är det tre för många för oss.
image

Först finns ett datum för när han och jag blev ett VI. Den dagen inföll i går och en snabb tillbakaräkning säger att det är hela trettiofem år sedan vi stod i det där köket och liksom plötsligt blivit ihop. Att tiden gått och vi med den kan man tydligt se på bilden. som visserligen inte är från just det tillfället men i alla fall samma år.
Maken blandade ihop koncepten nyss på fejjan och kallade det förlovningsdag, det vi borde ha firat i går. Och i min rättelse av detta insåg jag lika klarsynt att vi naturligtvis missade även den! Ja, så illa är det! Våra förlovningsringar bytte vi på juldagen för … låt se nu … trettiotvå år sedan! Och inte fasen firade vi nån förlovningsdag i julas heller! Då firade vi enbart jul och ett par födelsedagar. Helt glömska av att det fanns en dag när vi skaffat ringar.

image

På nåt sätt får vi ta igen det där i kväll då. Nu när det klappat till vårt medvetande. Och fira båda våra missade dagar på ett firande.
Kanske lika bra vi firar bröllopsdagen på samma gång också? Fast den inte inträffar förrän sista juni. Jag menar vad är oddsen på att vi missar även den framöver?

Fast det låter nonchalant och oinspirerat handlar det trots allt bara om dagar. Datum i kalendern. Vi är annars rätt bra på att ha det bra ihop. Inte så noga med just firandet bara. Och vi firar faktiskt lite då och då utan anledning också. Funkar för oss. Men jag har ingen som helst förhoppning om att vi kommer att bli bättre på att komma ihåg våra specifika datum i förväg. Det är så här vi är. Inga rosor och champagne och guldinslagna presenter. Bara två glömska typer med fokus på annat.

wwww

6 reaktioner på ”Vad är väl en bal på slottet?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.