Hur firar då två som aldrig firar på rätt dag?

Ja, vi träffades hemma efter diverse jobb. Först hade vi ett bilrelaterat ärende. Sen åkte vi till stan.
Där var det bokrea. Och vi glodde runt på de två största reorna och gick sedan omkring med två boktyngda påsar. Innehållande sånt där i bokväg som man aldrig köper annars. Jag hittade schyssta kalligrafiböcker, en om Mumin och en om rosor. Maken fastnade för en bok om glas (nähä!) och en om Andy Warhol.
Han hittade en ny huvtröja till sig också. Så skulle vi ju äta så klart.
Hade bestämt oss för en speciell restaurang i stan som brukar vara rätt populär. Dom vågar vägra bordsbokning. Så man får helt enkelt köa sig till ett ledigt bord. Men vad fasen, en tisdag! Borde vara problemfritt?
Såg en snabb skymt av en kö när vi körde förbi den gatan men det måste väl ha varit inbillning? Vi hittade inbillningen innanför dörrarna. Proppfullt! Men tjejen som levererade bord hade ett för oss, som var bara två. Jo, alla kan väl lista ut att vi inte fick restaurangens bästa bord precis. Men vi var nöjda som slapp köa eller vänta i baren. När vi satt oss kom jag på varför det var så belamrat med folk i allmänhet och barn i synnerhet. En tisdag. Det är ju sportlov! Hade den tanken hittat hem tidigare hade vi aldrig gått dit. Men ja, nu satt vi där inklämda vid ett bord för två. Och mat fick vi och himla, himla gott var det! Så tur, att vi inte tänkte efter!
Medan vi väntade på maten funderade vi över sommarens semester. Vi undrar om nyckeln ligger kvar? På den där stenfoten under den där nybyggda stockstugan vid hemmahavet? Hm. Det måste vi undersöka.
Och sen, ja sen åkte vi hem. Tog plats i soffan med varsin dator och vår nya böcker och teven. Firat klart för den här gången alltså. Himla bra firat!

4 reaktioner på ”Hur firar då två som aldrig firar på rätt dag?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.