Det blev inte vår än!

För den där sjudagarsperioden av temperaturer över noll på termometern bröts idag av flera grader under noll istället. Så meteorologerna får invänta nästa plusgradersperiod och börja räkna dagar på nytt då.
Våren brukar inte komma förrän i mitten/slutet av mars här där jag bor. Ingen panik alltså. Solen lyste i alla fall i morse. Även om det var kallt. Nu har den täckts över av diverse moln igen.

I det här huset behövs det knappt nån termometer utanför för att vi ska veta vad det är för grader. Vi har katter. Hur det nu är möjligt, tycks de känna till temperaturen utan att gå ut.
Hittar man en sovande katt inne en morgon och denna katt inte ens tittar upp när man kommer. Då vet man. Jaha! Det är kallt ute, minst fem minus. Och mycket riktigt, termometern påstår detsamma som katten. Det kan vara lika med regn, fast det förstår jag bättre, för regnet hörs tydligt mot rutan. Minusgraderna gör inte så mycket väsen av sig precis. Ändå vet dom. Och ligger lugnt kvar i samma slappa läge utan vilja att lägga ner tassarna på nån fryst asfalt.

Jag har några lediga dagar den här veckan. Trixat runt lite med arbetspassen och fick därmed ett tidigt sportlov (utan sport). Idag ska jag visserligen åka på ett möte, men för övrigt är det ledigt.
Till kvällen ska vi besöka Gävles fotoklubb som har öppet hus. Både Maken och Dottern är med där, och när hon nu för en gångs skull råkade var hemma en möteskväll ska hon passa på att visa medlemmarna vad hon pysslar med på skolan. Och eftersom det dessutom är öppet hus följer jag också med.
Maken tycker att jag också ska bli medlem. Och visst skulle jag kunna bli det, gillar ju foto och har en del bilder att visa upp. Medlemmarna träffas regelbundet och visar sina bilder, ibland på ett givet tema och diskuterar och kommer med respons på bilderna. Men många av de där träffarna krockar med mitt jobbschema. Skulle inte kunna vara med så ofta i alla fall. Får väl fundera på det där. Hur som helst ska det bli trevligt att titta in i kväll.

Dottern hade med sig en bild till mig när hon kom från skolan den här gången. Hon har fotat den själv, redigerat den en del och skrivit ut den till mig. Det är en bild på pappa. Där han är precis som han var, med bus i blicken och ett varmt leende. Jag köpte en fin ram på Ikea. Nu är fotot på plats i bokhyllan i mitt skrivarrum. På samma hylla finns också en bild av farmor som ung och en bild av mormor som lite äldre. Lite övervakning liksom. Och så har jag grejat lite fint runtomkring dem. Ser dem varje gång jag lyfter blicken från tangenterna.

Ibland hittar jag lappar med mystisk information på skrivbordet. Självklart har jag skrivit dem själv. I nån sorts påminnelseiver. Så jag inte ska glömma bort. Och så glömmer ja ändå bort vad själva lappen betyder. Som nu, en ilsket rosa post-it-lapp med tidsangivelser sitter plötsligt klistrad i bordsytan. Vad tusan betyder dessa? Har jag glömt nåt möte? Har jag tänkt göra nåt speciellt? Är det nåt som ska petas in i lönerapporten? Har ingen aning! Och var kom den ifrån? Såg den inte när jag satt vid skrivbordet i går. Och nu ligger den där och lyser. Angeläget. Hm.

4 reaktioner på ”Det blev inte vår än!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.