Lördagsloppis

Vi åkte på det vanliga erikshjälpenbesöket även i förmiddags. Det hör liksom till numera och det är en trivsam syssla att inleda helgen med. Sen fick vi för oss att vi skulle besöka ett annat ställe också. Det ligger i en källarlokal och det är inte klokt vad mycket grejer som stoppats in i den källaren!
Alla rum i den affären är fullständigt överbelamrade med saker i värsta samlarstil. Man kan endast ta sig fram på en smal gång som leder runt i det största av rummen. De andra får man följa en liknande gång till slutet, för att sedan vända och gå samma väg tillbaka. Möter man nån är det kört!
Sakerna har staplats därinne. På hyllor, golv, på varandra och det är rent omöjligt att komma åt att undersöka grejerna. Mitt bland glasgrejerna kan man hitta en gammal radio och en trälåda. Det hänger kläder i vägen och lampor som skymmer. Salig blandning!
Här gäller mest se men inte röra, för att det är rätt omöjligt att komma åt att röra. För man når inte fram till hyllan. Eftersom det är fullt med grejer framför. Och risken att man slår ner nåt är överhängande. Helt makalöst ställe! Och det är helt omöjligt att överblicka vad som verkligen finns där. Jag har svårt att tro att han som äger stället säljer speciellt mycket. Man kommer inte åt det man skulle kunna vara intresserad av. Och kommer man inte åt att ta i saken och vända och vrida lite på den så får det vara. Man tittar förstummad istället.
Och det är så det kliar i fingrarna på en organisatör som mig. Tänk att få sortera och ställa i ordning alla de där sakerna på ett överskådligare vis. Vilka miljöer man skulle kunna bygga upp. För det är fina saker där i röran!
En större lokal och en redig omorganisation och det skulle bli ett toppenställe! Fast mer än hälften av grejerna måste bort först! Så nej, det blev inga fynd där. Men det är ändå lite kul att gå ner där och glo.

7 reaktioner på ”Lördagsloppis

 1. Jag skulle också ha svårt att gå där och om stället blev mitt skulle jag först kasta ut (säkert) hälften! Och sedan börja ge till andra loppisar eller behövande och återvinna det som återvinnas kan. Det låter som stället var en riktigt ‘skräpbod’….

  Gilla

   • Jag tänkte på ordet ‘skräpbod’ efter att jag skrivit det. Gissar att det nog inte är ngt rikssvenskt ord precis. Tur att det finns så mycket finlandssvenska kvar i dig! 😉

    Gilla

 2. Man hittar inte alltid nåt på loppis, men völdigt intressant att se vad folk säljer för grejor . Tack , jag tittar gärna in igen. Jag har ochså en blogg 🙂

  Gilla

  • Kände igen ditt namn från samma ställe jag bloggade på en gång i tiden! Brukar titta in på den portalen emellanåt fortfarande. Min blogg ligger kvar där, med en hänvisning hit 🙂 Då vet jag var jag ska hitta dig också! 😀

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.