Hepp! Dagens filmtips.

Maken och jag trotsade medelåldern i går och stängde av teven med det nyss påbörjade avsnittet av ”på spåret” och rullade ner filmduken. Först satt vi på golvet vid den lågt belägna filmhyllan och valde. Tanken var att se en av de senare Harry Potter filmerna. Till vår förvåning saknades flera av filmerna i serien! Vi som trodde vi hade alla. Men just ja. Dom har Dottern och vi har påbörjat en ny samling av dessa filmer men uppenbarligen glömt bort att fullfölja tanken. Så det fick vara, vi tittar på Potter en annan gång. När luckorna i serien är fyllda.
Nu blev det istället Lone Ranger. Med Johnny Depp som en konstig indian med vitmålat ansikte och en död kråka på huvudet.
Jag hade noll förväntningar på detta. Blev glatt överraskad! Det var en riktig äventyrsfilm.
Hej vad det rullade på i scener med hästar och tåg och hjältelika insatser. Och humoristiska repliker. Mycket spring på tågtak och en flygande häst och en riktigt ruskig skummis. Helt osannolika hopp och springscener som någon stuntenhet planerat snyggt. Och hjältemodig man i mask som ska rädda värnlös kvinna. Även om hon minsann kunde slåss på egen hand också. Och som väntat var indianen aningen släkt med han Jack Sparrow … men det uttrycket passar Depp.
En äventyrsfilm helt enkelt. Underhållande sådan. Bättre än ”på spåret” även om vi inte slapp undan tågresorna.

(rubrik från den där januarilistan)

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.