Torsdagsmorgon med nykokat kaffe och tända ljus.

Låter otroligt harmoniskt och det känns precis så, jag lovar. Speciellt när jag nyss kommit hem från tjugofyratimmarspasset och har resten av veckan ledig.
Ute gnistrar snön som på ett glitterindränkt julkort. Det är ett januariljus av blandat slag. Nästan sol på en del av himlen medan den andra ännu ligger i gråskala. Personligen hoppas jag gråskalan vinner, eller i alla fall behåller ledningen. Det har tydligen snöat av det där lätta slaget under natten. Med stora flingor som bara lägger sig tyst ovanpå allt annat.
Jag sopade av bilen med vanten, eftersom vi glömt köpa snöborste till den nyare bilen. Har inte direkt saknat en sådan tingest heller. Förrän nu. Nio grader kallt. Så där lagom så att snön behåller samma fluffiga karaktär. Granarna längs med vägen är mörka och spretig under snön. Påminner om de där experimenten med järnfilspån och magnet vi gjorde på fysiken i sjuan. Sorry alla mina gamla fysiklärare. Men det är nog det enda jag minns från fysiklektionerna. Man drog med magneten ovanför det där svarta pulvret och fick det att följa efter och stapla sig i snygga formationer. Och nu tycks någon ha blåst sånt pulver över granarna och svept förbi med en jättemagnet. Det ser lite magiskt ut, nästa som i en saga och snart dyker det väl upp nån figur ridande på en isbjörn.
Men så är jag framme vid rondellen och alla vackra träd och mystiska väsen försvinner medan jag kör vidare mot stadstrafiken.
Så kan det vara en alldeles vanlig torsdagsmorgon när man nyligen gnuggat sömn ur ögonen och jobbat ett sista ryck på arbetspassets sista timmar.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.