Det nya året är igång på riktigt nu

Det märker man på utrop på facebook över att folk gillar att få vanliga vardagar igen och att jularna städas ut. Även om jag såg en hel del jular som ännu pågår i upplysta hus under en promenad i mörkret i går kväll.

På våran frys hänger en sprillas ny väggkalender. Gjorde den själv på nätet så den innehåller alltså mina egna foton. Och gott om skrivutrymme för mig och Maken. Upplägget är en sån där familjekalender. Med plats för fem familjemedlemmars aktiviteter varje månad. Här är vi bara två. Alltså har vi dubbla rader vardera samt en gemensam för sånt som gäller oss båda. Överskådligt och bra. Det svåra var att få den att stanna på frysen med magneter eftersom den är alldeles för tung för de magnetremsor som brukar hålla dylika kalendrar på plats. Det krävdes ett gäng till. Men eftersom man är ett vanedjur fanns inte alternativet att flytta kalendern till någon annan plats. Det ska vara som det brukar vara …

I min väska finns en helt vanlig veckokalender. Jag har inte lyckats bli så modern att jag använder nån form av digital kalender. Har en sådan i mobilen, och en i paddan samt den som är kopplad till mailen. Alla är helt tomma. Och jag klottrar på i den vanliga trygga papperskalendern. Tycker livet blir med åskådligt så, när jag kan bläddra i pappersvarianten och jag ser inte vitsen med att ha allt nerskrivet på fler ställen. Glömmer bort att fylla på nånstans och så missar jag nåt.

Nyårslöften har givits på många håll har jag sett. Utom här. Jag brukar aldrig ge några såna. Kan ge mig själv löften när som helst under ett år om det behövs. Varför vänta till just nyårsnatten? Varför inte se över sig själv vid varje månadsskifte istället!

På arbetsschemat har vi rullat vidare som om inget hänt. Jag är mitt uppe i den veka som jag klassar som min intensivaste på schemat. Den är inte slut förrän på söndag kväll. så är det med scheman. De rullar lugnt vidare som om inget hänt.

Att det är nytt år märks också på att det förra året summeras i olika sammanhang. Gamla nyheter rullas upp igen och har man en blogg gör man en lista över året som gick. Jag gjorde en också. Som jag strax ska försöka göra klar. Jag önskar mig ett år utan teknikstrul! Allt ska funka perfekt helt enkelt. Så man kan lägga energin på roligare saker.

4 reaktioner på ”Det nya året är igång på riktigt nu

  1. På min köksvägg hänger det också en ny kalender som jag fick av tomten, med fina blommotiv på,nån som gjort den.Tack så mycket ,den är fin.

    Gilla

  2. 🙂 Det tog mig ett tag att vänja mig vid digital kalender också, men nu tycker jag det är bra. Jag kan skriva in något i kalendern överallt och behöver inte kopiera mellan två kalendrar, en i handväskan och en på väggen. Utan kommer åt samma kalender från jobb datorn, hemma datorn, telefonen och plattan. Dessutom använder B samma kalender, vi har bara olika färger för våra egna saker och gemensamma saker. Så på jobbet kan jag logga in och se om B behöver bilen eller inte innan jag planerar in något…… funkar faktiskt bra.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.