Lördagskväll med datorstrul i julgransdoft

Först, måste jag säga att min dator av någon anledning inte gillar wordpress! Jag kommer in ibland. Alltså har jag läst i princip allt mina favoriter på wordpress skriver. Men när jag ska klicka vidare för att kommentera är det stopp. Det tänks och tänks och slutar med en upplysning om att sidan inte är tillgänglig. Lika illa är det om jag bestämmer mig för att skriva nåt själv. Och jag rotar i diverse inställningar och kommer ingen vart. Måste ta ett snack med den där stackars supporten vi adopterat …
Men nu, plötsligt händer det, och så kom jag så här långt att jag har ett inlägg att skapa.

Maken och jag sitter här i lördagskvällen och myser. Det är jul i huset. Vi hämtade hem en gran idag. Och efter lite städning, för en gran kan inte ställas in om det inte är fint runtomkring, så kom granen in.
Jag såg en gång Ernst. Ja just han. Tittar gärna på honom och tar inspiration av alla hans idéer. Och han ställde en gång ner en gran i en vacker zinkbalja, för att den skulle få mycket vatten. Just det där med vatten är ett välkänt problem med riktiga julgranar. Dom är så erbarmligt törstiga. Ändå kan jag verkligen inte tänka mig en plastvariant. Det ska vara riktig gran. Som doftar gran. Och därför tog jag Ernst på orden. Tyvärr äger jag ingen vacker zinkbalja. Men jag hittade en grön typ murarhink i friggan. Måttade den färgglada julgransfoten i gjutjärn över hinken. Den var för stor. Typiskt!
Maken som är en händig man. Tittade på foten och sa; ”jag kan kapa av hörnen!”
Så han tog med julgransfoten ut i garaget. Rumsterade om med en rondell. Och in kom med en en julgransfot som passade i en grön murarhink. Sen hämtade han granen, skruvade på foten och sänkte ner den i hinken. Fyllde på med massa vatten = glad gran. Och stabil gran.
Det är nåt visst med att klä en julgran. Inte tillnärmelsevis lika kul att göra själv som det var att klä den med liten stjärnögd Dotter. Som hängde tio kulor på samma gren och dekorerade den med en hel näve glitter. Men nu är det så att hon vuxit upp till en vacker, klok och stabil kvinna. Som befinner sig på annan ort. Men som kommer att komma hem till jul och titta på denna gran med nästan samma stjärnglitter i ögonen. Ingen jul utan riktig gran i vårt hus. Tror jag brås lite på pappa där.
December går med stora kliv. Lucia är redan passerat. Denna stämningsfulla dag.
I morgon ska det tredje ljuset tändas. Granen står här och glittrar. Julklapparna ligger i en hög i väntan på att slås in.
Ja, det är ju jul redan.

5 reaktioner på ”Lördagskväll med datorstrul i julgransdoft

  1. Samma problem med wordpress, men nu lyckades jag logga in första gången på läääänge, så då passar det ju att slänga iväg en kommentar oxå 🙂 (ska försöka radera min fotoblogg…om det är möjligt!)

    Gilla

      • I mitt fall tror jag nog felet beror på mig….många olika wordpresskonton och olika inlogg och lösenord som jag blandar ihop, eftersom jag aldrig använder dem…bara när jag ska kommentera på din blogg 🙂

        Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.