Jag och pensionärerna

Trampade i fötterna på varandra denna torsdagsmorgon. Med våra handlingslistor och kundvagnar.
Själv kom jag direkt från jobbet, fann parkeringen behagligt tom och medelåldern hög innanför affärens skjutdörrar. Jag skulle handla maten till kvällens tjejträff som jag har turen att värdinna den här gången. Därmed skulle jag också in på en affär av annat slag efter matinköpen.
Kassörskan på Ica log när jag tittade på klockan efter mitt uppdrag vid betalautomaten för självscanningskunderna. ”Jajjamen”, sa hon. ”Färdig med handlandet innan klockan ens är tio!” Visserligen! Men anledningen till min tidkoll var mer för det där vinets skull. Perfekt tajmat, systemet skulle precis öppna när jag lastat matkassar i bilen och bytt parkering. Där inne drog jag runt en stund och försökte känna efter vilket vin som passar bäst till kvällens meny. Samtalade med en kvinna som var ute i liknande ärende och konstaterade att det inte var lätt, med tanke på senaste tidens besprutningslarm. Hon hade memorerat märken. Inte jag. Så jag skakade av mig det och valde nåt som jag hoppas är obesprutat och väl passande maten.
Vid kassan var det mer dramatik än vanligt eftersom en medmänniska svimmat av utanför kassan. Personen var väl omhändertagen av butikspersonal och en annan medmänniska som verkade vara medicinskt insatt. Dessutom ringdes det efter ambulans. Men personen satt upp när jag gick och verkade ändå vara vid skapligt medvetande. Det blev nog bra!
Jag gick tillbaka till bilen. Nöjd över att ha klarat av alla ärenden för att fixa en bra kväll.

Om nu inte den där Sven ställer till det för oss med sina utlovade snömängder. Somliga tjejträffsmedlemmar har en bit att åka för att komma hit och hem igen. Och enligt dagens tidning kan det bli busigt, vi uppmanas skaffa oss en transistorradio med batterier! Och varning av graden klass två. Okej. Fast det har å andra sidan funnits en tendens till stora väderöverdrifter i media den senaste tiden. Så jag tar mig en titt på Sven när han är här. Då kan han visa vad han går för.

2 reaktioner på ”Jag och pensionärerna

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.