Jodå, julen smyger sig in kan man säga!

Plötsligt uppenbarade sig en möjlighet till lite extra ledighet den här veckan! Jag högg den möjligheten, snabbt som sjutton.
Likt en husmor av gammaldags art har jag därmed påbörjat nån form av julstädning. Fast den enda likheten med den där husmodern är nog att jag är ute i god tid. Och den stora olikheten med den gammeldags husmodern är att jag hoppat över höststädningen och liksom kombinerar den med nån form av julstädning. Jag gör inget så omsorgsfullt som jag antar att man gjorde förr heller. Inga möbler släpas ut för piskning och nån knäskurning är det inte tal om.
Men jag har börjat putsa fönster och stryka och hänga upp gardiner som ska förgylla julen. (och då menar jag verkligen inte tomtegardiner utan fina helvita eller helröda gardiner) Och därutöver ägnar jag mig åt att hasa tunga möbler över golvet för att komma åt skiten bakom och gå igenom skåp och lådor. Det har egentligen inte ett dugg med den kommande julen att göra. Det råkar bara vara eftersatt städning som har nått point of no return.
Kan tyckas sorgligt, att använda en plötsligt påkommen ledighet till städning. När jag kunde ha gjort så mycket annat. Men det är liksom det som är grejen! Jag har så mycket tid att jag kan dela in städningen i områden och ha mycket av dagarna över till annat. Har till exempel också njutit av promenader och gått i skogen och plockat hem julpynt. Det ska bli fina kransar och ombonade hyacintlökar innan advent knackar på.

Det är faktiskt första advent nästa söndag. Och traditionen i detta hus är att det ska vara pyntat tills dess, eftersom Dottern i huset fyller år då. Även om den unga damen inte behagar finnas hemma alls kring Adventsfödelsedagen i år, ska jag i all fall adventspynta. Jag gillar pyntandet och julen och det är nåt alldeles visst när jag står och ser mig om i det Adventsfina hemmet.
Men jag tyckte ändå det var aningen tidigt att börja pynta redan. Så jag bestämde mig för att göra förarbetet denna vecka och pynta nästa. En bra deal som får städningen att gå smärtfritt.

2 reaktioner på ”Jodå, julen smyger sig in kan man säga!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.