Sånt där lite av varje i samma inlägg igen.

Ja, datorn fick tillslut sitt respass och kunde därmed postas till supporten. Enligt deras beräkningar ska den anlända på hemmaplan nästa torsdag. Då hoppas jag att man inte bara bytt trasiga grejer utan även ansträngt sig för att ta reda på varför de går sönder! Uppenbarligen innehåller datorn nåt allvarligt fel som orsakat dessa rökskador, två gånger. Vet knappt hur jag ska våga starta den nästa gång.

Det ryktas om snö! Om det tycker vi inte (ja, utom du då Sol!) och detta ger upphov till mer vädergnäll i tillvaron. Hörde på radion i går att man i andra dela av världen aldrig pratar om vädret som här. Detta var en iakttagelse från nån som flyttat till Indonesien. Där pratade man istället om frukt! Främlingar vid busshållplatsen muttrade aldrig väderfraser, däremot ställdes alltid frågan om vilken frukt man ätit. Ja, det är olika i världen.
Om det nu verkligen kommer snö ska i alla fall jag gnälla en stund. För då har sommaren och vintern gått ihop och fryst hösten ute! Mobbing är inte okej. Och jag vill ha min höst ifred, med allt gråväder och dimma och regn och rusk och blöta löv och det där. Snön får ge sig till tåls minst en månad till!

Julsakerna är framplockade ute i handeln. Också ett upphov till gnäll och klagan i kallpratet människor emellan. Och med all rätt! Det fick mig att fundera över detta framtidsperspektiv vi hela tiden lever i. Att leva i nuet uppmanas man till från olika håll. Men handeln uppmanar oss till ett långt framtidsperspektiv och orsakar stress och en känsla av att inte hinna med, inte vara i fas, nångång.
Att det snart är jul fast det bara är oktober, att det snart är vinter fast det bara är höst … när jag försöker leva i nuet är julsakerna redan slut i hyllorna och vinterskorna ersatta med vårskor! Vi är styrda av handelns långa framtidsperspektiv! Handla kläder, skor och prylar för nästa årstid/högtid innan den nuvarande knappt har börjat. Hur länge har inte pumporna samlat damm i hyllorna redan? Och innan tomten släppt säcken genom skorstenen kommer de första semlorna att spritsas med grädde.
En spännande affärsidé skulle väl ändå vara att tillhandahålla produkterna max en vecka innan det är dags! För alla oss som vill leva i nuet och köpa vinterskorna när snön faktiskt kommit eller äta semlan när man ska eller pynta för jul vid advent. Vill man leva i nuet får man hålla tillgodo med det som finns kvar.

image

Somliga ska ha det ombonat och mysigt! När jag kommer hem från jobbet om mornarna, kokar mitt kaffe medan den gamla datorn funderar på om den vill starta, då är det nån som väntar. På att jag ska bädda intill datorn med mjuk filt. Tända lampan för solliknande effekt och slå mig ner med kaffekoppen. Då hoppar han upp och sprider ut all sin päls på denna filt och bara myser över hur bra vi har det. Allra bäst är det när den andra pälstypen är ute, så han inte stör och håller på.
Vi tar helg nu, jag och Musse, jag vet inte hur han har det men åtminstone jag ska jobba i helgen. Mysläget känns alltså befogat!

Kommunen eller nån annan trafikbeslutande instans tycks också ha kommit på att det snart är vinter.
Vart jag än försöker åka är det nåt väggrävande med nån form av bommar, avstängningar, begränsningar och tunga grävfordon och reflexvästklädda män. Och då tar det längre tid att komma dit man ska.
Att försöka åka en annan väg hjälper alltså inte heller eftersom de tycks ha prickat ut alla mina färdalternativ mellan detta hem och denna arbetsplats. Säkert kommer det att bli mycket bra bär det väl är klart. Men just nu är det mest bara irriterande!

Nu finns det en del städgrejer som tycker att jag ska ägna dem uppmärksamhet. Jag är inte jätteintresserad men å andra sidan är jag intresserad av att ha det fint, så …
Musse bryr sig inte om ifall det är fint eller inte, han sover på sin bordsplacering ännu. Men jag vet att han kommer att knycka min stol så fort jag kliver upp, det brukar han göra. Och somna om i något hoprullat skick nöjd över att äntligen kommit åt denna stol. Åtminstone tills jag drar igång dammsugaren. Den är han hysteriskt rädd för och gömmer sig någonstans i full fart så fort den startas. Hur jag än försäkrar honom om att jag bara ska dammsuga golvet, inte honom! Denna hemska hushållsmaskin är och förblir ett monster att gömma sig undan.
Mesig och curlande som jag är när det kommer till katterna (dom är inte alls bortskämda … bara älskade …) brukar jag passa på att dammsuga när de är ute. Men så här års måste jag skrämmas lite eftersom båda grabbarna mest är inne. Ja, ja. Det är bara att sätta igång …

6 reaktioner på ”Sånt där lite av varje i samma inlägg igen.

  1. Åh. Snö! 😀
    Men jag håller med när du säger att hösten ska ha sitt först. Jag gillar hösten näst bäst, förstår du. Efter den här sommaren är vi värda en redig höst!

    Gilla

  2. Förstår ditt gnäll, men vilken härlig kväll! Månsken över vita ängar. Som i en saga, fattades bara änglar. Nu ut och tanka d-vitamin, ha det gott kusinen min!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.