Fredagsmorgon i soffan

Med kaffekoppen på stabilt underlag på ena sidan om mig och Mussekatten på luddmjukt underlag på den andra sidan.
Kan man få en bättre start på en fredagsmorgon?

Av gammal ovana har jag teven på också. Morgonprogrammet på fyran som egentligen är en enda lång reklamsändning med lite avbrott av nyheter, väder och babbel i studion. Morgonpratarna hinner inte säga många manusrader innan det återigen är dags för reklam. Gästerna stressas till snabbprat och man kommer aldrig hinna nå under nån yta eftersom man ständigt plaskar vilt ovanpå för att hinna, med den ständigt återkommande meningen ”vi är strax tillbaka” i hasorna. Och för att försöka hålla kvar tittarna lockar man med kommande inslag hela tiden. Som kan verka intressanta men också kommer att skyndas igenom när deras tur väl kommer.
Jag sitter med fjärrkontrollen intill och stänger av ljudet när det blir reklam, stänger av ljudet när det blir nyheter och sport för femte gången. Stänger av ljudet när det blir för störande babbligt. Jag borde alltså stänga av helt!

Jaha, jag ringde supporten i går igen. Rabblade återigen detta ärende, rabblade också upp alla datum när jag varit i kontakt med dem i detta ärende. Den förra och gången före blev jag lovad att någon skulle ringa mig. Men ingen hittade mitt nummer på en vecka. Naturligtvis borde jag tjata, ringa dem en gång i kvarten typ. Men jag orkar inte! En veckas ignorerande fick mig dock så pass ilsken att jag ringde i alla fall. Fick förklaringen att ”han som hade mitt ärende varit sjuk hela veckan” tror jag inte ett dugg på.
Nu har jag i alla fall blivit lovad en adresslapp …

Ikväll ska jag ha tjejträff. Alltså måste jag ur detta soffläge snart och ta mig till affären. Helst innan alla andra hickar till och inser att det är fredag och beger sig mot affären i panik och trängsel. Jag har redan gjort en lista. Vet vad jag ska bjuda på alltså. Och städandet är fixat, så när som på lite dammsugning. Så jag kan ta det lugnt en liten stund till!

I vissa sociala medier finns ofta benämningen ”de bästa” med. Jag skulle alltså kunna säga att jag ska ha tjejträff med ”de bästa”. Fast jag förstår inte riktigt det där uttrycket. Antar att det kommer sig av ett högtidligt uttryck som ”bästa Karin!” Men det har i modern tappning fått tillägget ”De eller den”. Det är väl tänkt att vara positivt, smickrande. Att man har de bästa av vänner liksom. Eller skrytigt, att man kan omge sig med endast de bästa? Men i mina öron är det mer kränkande än smickrande. För om de bästa är här i kväll … vad gör det för dem som inte är här i kväll? Är dom sämre?
Just i kväll kunde jag alltså ordna tjejträff för de bästa men en annan kväll kommer de näst bästa … eller? Naturligtvis är alla som bjuds hem de bästa! Såklart eftersom de är mina utvalda vänner. Men jag ägnar mig inte åt någon gradering av dem. Hade jag bara en vän, då kunde jag lätt påstå att jag skulle umgås med den bästa. Men nu är jag lyckligt lottad i att ha flera. Kvällens tjejträff är inte den vanliga månatliga tjejträff jag brukar delta i. Men det bästa! Det är att jag har dem alla!

Det där uttrycket tar mig på en halkbana raka vägen till nästa fenomen på fejjan. Alla de där delningarna om en älskad mor, far, bror, syster, dotter, son, svägerska, katt, hund, häst och krukväxt. Typ. Dela om du älskar din son! Vah?? Om jag inte delar då, älskar jag inte detta barn, anhörig, husdjur alls då? Och om jag nu delar … är det verkligen nån som förvånas över att jag älskar min Dotter och behöver upplysa om detta via en delargrej som i smöriga ordalag avslöjar att jag tycker hon är bäst i världen? Nä, jag blir bara obstinat. Vägrar dela sånt krafs och vägrar för att nån (av vilken anledning?) försöker spela på mina känslor så att jag ska dela grejen.

Nya maskiner i hushållet kan vara en källa till förundran. Jag minns när vi hade bytt köket och jag för första gången drog igång diskmaskinen. Då hade vi en längre tid diskat i en gammal (och liten eftersom det gamla kökets standarmått var smalare än nuförtiden) diskmaskin som visserligen gjorde jobbet men knappast kunde få utnämningen ”den bästa”. Den hade heller aldrig gett upphov till någon lust att dela inlägg som ”om du älskar din diskmaskin …” Den diskade. Punkt slut. Men så plockade jag ur de gamla glasen jag tänkt kasta för att de var så dimmiga, ur denna nya diskmaskin. Höll dem mot ljuset som i diskmedelsreklamen. Såg det gnistra i kanten! Hoppsan! Så rent och fint det kunde bli. Så jag diskade allt jag ägde i porslins/glas väg och häpnade vid varje urplockning.
Nu har vi ny tvättmaskin. Och effekten är densamma! Jag hängde ett gäng handdukar nyss, som var som nya! Hoppsan liksom. Gamla fungerande maskiner i all ära, men nog borde man kanske byta ut dem tidigare?

De flesta av trädgårdens träd har numera befriats på sina löv. Ingen trädgård utan träd. Ingen höst utan lövräfsan. Suckar lite inombords men jag blir tvungen att ägna delar av helgen åt att samla löv. Och hitta någonstans att lägga dem. Provade elda dem förra året men det resulterade enbart i en massa rök som jagade grannarna ur husen, spanande mot himlen för att lokalisera storbranden.
Såg i en trädgårdstidning att man skulle lämna en hög med löv för diverse djur, typ grodor och paddor att övervintra i. Hu! Jag vill inte ha den typen av djur i min trädgård, speciellt inte sovande i nån lövhög som jag ska ner med händerna i när den ska flyttas på. Men, å andra sidan upplystes jag om att dessa hoppande kräldjur är bra för trädgården eftersom de utrotar sniglar som är mindre bra för trädgården. Okej då! Dom ska få en hög. Som jag inte ska flytta på! Tänker välja platsen för högen med omsorg alltså. Och nåde den groda som inte vill sova i den.

Nä. Om jag skulle ta tag i denna fredag innan de bästa kommer så att jag hinner dela alla inlägg om alla jag älskar innan maten som inhandlats i fredagshetsen på affären ska ställas på bordet som dukats med rentvättad duk ur ny maskin.
Ha en trevlig fredag mer era bästa! 🙂

3 reaktioner på ”Fredagsmorgon i soffan

  1. Jag ska få ny diskmaskin i samband med flytten. En stoooor sådan. 😀 Min bror, som inte har någon diskmaskin, är i sin tur överlycklig över att få ta hand om den bänkdiskmaskin jag har just nu. Win-win. 😀

    Ibland är vi så lika att det är lite läskigt, kära kusin. Jag satt just och tankefilade på ett inlägg om alla de där ´du som har en …., dela detta annars tror vid dig inte´-inläggen. Nu känns det som att du sagt det som behöver sägas. 😀

    Ha en bra fredag med de bäs… dina fina vänner och ha därefter en bra helg.
    Kram

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.