Tisdagssurr

Oktober har pausat, tillfälligt, och bjudit in augusti som en kuriosa gäst. Av ny vana tog jag på både kofta, sjal och jacka innan jag gick till bilen för att åka till jobbet i går. Puh! Varmt! Och det borde jag ha vetat eftersom jag tillbringade en del av eftermiddagen i trädgården. I morse var det fortfarande varmt men friskt efter ett regn under natten. Just nu är det inte bestämt om augusti får komma tillbaka i dag också. Oktober håller lite på det.
För övrigt såg jag på fejjan i går att det snöade i norra Canada. Släkten jag har där tyckte inte om den tanken mer än jag. Snö redan i början av oktober! Nej, nej. Då är det bättre att Oktober håller på och vänslas med augusti än att den ska ge sig i lag med december.

Denna tisdag är av ledig art. Kon nyss hem och har bara hunnit med morgonkaffet ännu. Vet inget om resten av dan. För tillfället får den gärna vara lite slö och oplanerad.

Jag drog ut en kökslåda. Fem tusan har skräpat ner i den? Kikade försiktigt i de övriga också. Jaha. Man skulle kunna ägna en ledig tisdag åt skåp/lådstärdning i köket. Jo, det skulle man. Skitjobbigt! Plocka ur, torka ur och organisera lite. Sen klagar Maken på att han inget hittar. På en av hyllorna i ett av skåpen är det grym trängsel bland ”fula” glas med ett märke från en viss läsk. Maken samlar förtjust varenda ny modell han hittar av dessa glas. När det finns finare glas i alla andra skåp. Man kunde lätt städa ur minst hälften. Han får nåt vilt i blicken varje gång jag nämner det. Men hur många fula colaglas behöver karln?

Vi bytte mobiltelefoner i våras. Min hade fula sprickor i hela glaset och behövde verkligen bytas. Makens byttes ändå. Man gör ju så. Han hittade den i lådan häromdan. Konstaterade att den låg, fullt användbar i en låda. Det var då jag kom på det! Den kan ju användas som musikanläggning i bilen. Jo, i nya bilen kan man koppla in en extern enhet, tex en mobil för att få ut musiken via bilstereon. Vi brukar lyssna på spotify i bilen, speciellt när Dottern åker med. Radiokanalerna är så innerligt dötrista med all fånig reklam och det taskiga urvalet av musik. Jamenvisst! Jag uppdaterade denna bortglömda mobil och laddade ner spellistorna i den. Så nu har vi ljuv musik i bilen och de egna mobilerna kan göra annat. Återvinning kallas det!

Fortfarande har ingen på datorsupporten hört av sig. Kan det vara så svårt? Eller försöker dom låtsas att jag och min utbrända dator inte finns? Ska jag behöva ringa och tjata igen? Jag har en dator som är ett halvår gammal, som jag betalade dyra sparpengar för, som ligger i bubbelplast i en låda i köket. Oanvändbar. Bortkastade pengar!

På jobbet ligger nya semesteransökningar. Inför julen. Julplaneringen är alltså i full gång redan. Helt nödvändigt om man ska få vikarier. Innan nån annan snor dem. Och i affärerna ligger det redan mängder med julsaker i hyllorna. Det känns inte lika nödvändigt. Framåt jul när jag kommer på att jag behöver nån ny lysgrej är det redan slutsålt! Men jag tänker inte handla julsaker redan nu i alla fall! Löven är fortfarande kvar på träden och jag plockade in några rosor i går. Det är för tidigt för jul.

20131008-095533.jpg

3 reaktioner på ”Tisdagssurr

  1. Så lika och ändå så olika. Jag hade älskat att få snö redan nu. 😉
    Jag rensade bort en väldig massa sådana där glas senast igår. Har en modell som jag aldrig sett här, det var en vänlig själ som tog med sig dem från utlandet när den såg hur många sådana jag samlat på mig till sonen. Nu ska allt ner i källaren. Där passar de hyfsat bra, ändå. 😀

    Det går verkligen inte bra för dig och din dator. Jag hade nog ringt ner dem femtioelva gånger och sedan en vända till om det varit jag. Lycka till!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.