Torsdagsstatus med rätt mycket teknikgnäll

Jag ringde en viss support i går. Som hade lovat höra av sig, men efter nästan en vecka ännu inte hållit det löftet. Fick till svar att ärendet eskalerats eftersom datorn utgjorde en risk! (kommentarer överflödiga)
Nytt löfte om att någon ska höra av sig så fort man granskat ärendet (datorn är dock fortfarande kvar hos mig! Så det man granskar är mina svar på deras frågor …) Dessutom tackade man mig hövligt för mitt tålamod och hade full förståelse för att det börjar tryta! Jo.
Detta datordödläge spelar mig en massa spratt. Istället för att jobba som vanligt i min fina Ultrabook har jag nu tre sämre alternativ.

  1. Mobilen. Denna smartlur är bra på mycket och jag kan kolla statusar och mail och sånt. Men, det mailkonto jag har tillåter inte att jag svarar på mail via luren. Bara att jag tar emot och läser dem! Och alla vet ju hur begränsad man blir med en pytteliten skärm på nätet.
  2. iPad. Jodå, det är väl inget fel på surfplattan egentligen. Den har dessutom ett litet externt tangentbord som gör det bekvämare att skriva. Men, mailprogrammet stökar även i denna. Då använder jag mig av webbmailvarianten av mitt mailkonto. Där funkar inte mycket. Mailen visas lite hipp som happ har jag upptäckt. Finns där eller finns där inte. Och om jag vill svara på nåt får jag inte använda det externa tangentbordet! Då tappar jag sugen och blir galen. Dessutom har denna padda en tråkig vana att tappa wifi-anslutningen titt och tätt och hittar det inte igen förrän jag startar om rautern.
  3. Min gamla laptop lever ännu. Men, det fanns en anledning till att jag bytte ut den. Dessa anledningar kvarstår! Den är seg, flåsig och varm. Hänger sig och tjurar i ett hörn för minsta lilla. Måste övertalas att jag ska få göra det jag vill, se det jag vill och vara där jag vill. Man kan liksom koka kaffe medan den tänker. Och det internetvägrar också totalt lite då och då. Naturligtvis skulle den funka snabbare om jag typ tömde den och började om, men eftersom den är min enda dator just nu vill jag inte göra det.

Dessa tre alternativ spelar mig fler spratt än jag orkar med. Ibland funkar mailen, ibland får jag se det jag vill, ibland liksom. Så jag missar grejer och tröttnar ur och stickar istället.
Fast igår när jag fått det där tacket för tålamodet i örat bestämde jag mig för att börja klappa snällt på de alternativ jag har. Började med att ta tillbaka mailen till min gamla laptop. Skrev in all kontoinfo och hämtade hem allt och häpnade över det jag inte fått se i webbmailformatet. Så nu har jag åtminstone förhoppningsvis kontroll över mailen igen. Har funderat på att byta adress, hitta nåt som hanterar att jag svarar via mobilen t.ex. Men inte orkat ta tag i det. Kanske dags med tanke på att deras webbmail är så kass!

Nog gnällt om tekniken.

Det är äntligen oktober! Mina bästa månader pågår för fullt. Det trappar upp lite läckert med september, även om årets september fånat runt och spelat sommarmånad onödigt mycket, sedan kommer oktober och gör klart för alla att hösten är här på riktigt nu! Och därpå tar november över och målar allt i vackraste grått! Åå ljuvligt. Måtte inte snön komma och förstöra allt. Den kan gott vänta till december där den hör hemma!

Katterna tillbringar allt mer tid inne också. Förstår att hösten är vilotid. Sover gott om nätterna, myser med mig på mornarna och är så där allmänt avslappnade som bara katter kan.

Ännu har jag inte lämnat ”uteduschen” vid bastun. Tassar ut barfota på det kalla altangolvet och in i det lätt kylslagna duschutrymmet. Eldar absolut inte bastun! Njuter av kontrasten av svalt rum och riktigt varmt vatten. Sveper in mig i handduk och morgonrock och går uppfriskad ut i den kalla luften för att gå in. Det är underbart! Ger nog inte upp det där förrän snön, eller en drös minusgrader stoppar mig.

Har en natt kvar att jobba denna vecka. Sen är det helg. Men just nu är jag ledig och kan lyssna på bra musik och har tänt en massa ljus och gläder mig över att den gamla laptoppen är grymt samarbetsvillig idag. Hoppas den förblir i detta skick hela dan, eftersom jag behöver utföra ett skrivjobb på den så småningom.
Ute skiner solen och det kan den hållas med utan min inblandning. När den börjar ge sig in genom fönstren drar jag ner rullgardinerna. Kanske går jag ut lite senare och fixar det sista i trädgården inför vintern. Sommarblommorna är i skottkärran och den ska tömmas och ställas undan. En och annan växt ska klippas ner också. Kanske idag. … Eller i morgon.

2 reaktioner på ”Torsdagsstatus med rätt mycket teknikgnäll

  1. Gud vad irreterande att du inte kan få detta med datorn ordnat! Man känner sig ju helt handikappad utan dator, även om andra alternativ finns som mobilen.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.