Boktok?

I samband med helgens omorganisering på diverse hyllor blev en hög med böcker över. Jag hittade plats för dem ovanpå bokhyllorna istället. Sorterade dem fint och klev sedan ner och beskådade resten. Oj. Det har smugit sig in sånt som inte är böcker lite här och där i hyllorna. Och det som är böcker är ganska dammigt och oordnat. Alltså krävs en rejäl bokhyllestädning. Suckar inombords över detta tråkgöra. Böcker som ska ner, dammsugas av, hyllor som ska torkas och böcker som ska radas tillbaka.
Och alltid blir det en konstig hög med prylar över. Hur de nu hamnat i bokhyllorna från början, för jag hatar att ha diverse annat instoppat bland böckerna!
Likväl ser jag både foton, ramar, spel som ingen spelar och nåt prydnadskrafs där i för närvarande. Vem är det som smyger runt och stoppar in grejer i bokhyllorna? Det kan man undra.
När man ändå är igång med en städning av bokhyllor kanske man får en bokhög över också. Såna man troligen aldrig mer kommer att läsa och som var tveksamt bra redan första gången de lästes. Jag har blivit bra mycket bättre på att släppa iväg böcker ut i världen. Det kanske finns nån annan som gillar just den där boken bättre än mig? Och jag hittar hellre böcker jag verkligen gillar i mina hyllor.
Så. Jag börjar inte jobba förrän fyra … fram med städutrustningen kanske?

Bjuder på en före … och hoppas få anledning att återkomma med en efter också, så småningom.

994805_4870734021268_236240933_n 1375060_4870735981317_1347475448_n

2 reaktioner på ”Boktok?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.