En samlare

Jag är gift med en samlare. Maken har i alla tider samlat på saker som krävt utrymme i det här huset. Lite som att bo i ett museum …
Hans hylla med glasgrejer, mestadels av en viss Bertil på KostaBoda började stå aningen trångt i sin hylla. Liksom hans samling med filmrelaterat jox. Coola grejer alltihop, men knappt synligt på grund av trängseln. Han satt med bekymrad min och funderade över vad som borde plockas bort och ställas undan.
Sånt kan inte en samlare fundera på utan att få något stressat i hela systemet.
Det var då jag kom på att vi har ett rum till numera. Sedan Dottern flyttade ut har hennes rum använts som gästrum och diverse pyssel eftersom skrivbordet står kvar och jag flyttade in mitt pärlande och text/ritande dit. Men på hyllor och väggar har det inte varit ett dugg genomtänkt.
Sånt kan ge en samlare ett visst skimmer i hela systemet.
När han står och tittar ut över en totalt oanvänd vägg och ser potentialen och möblerar väggen i tanken. Nästan som av tankens kraft förflyttade, befann vi oss snart på affären inför tilltänkta hyllplan. Där var det tomt, i just den hyllan där hyllan skulle stå!
Sånt kan få en samlare att fullständigt sacka ihop i hela systemet.
Och stå och glo i nämnda hylla som om hyllplanen snart skulle börja växa upp genom golvet. Mitt i uppgivelsen över denna motgång uppenbarade sig inga hyllplan från golvet, eller ens från ovan. Men däremot ett alternativ som vid närmare funderande skulle fungera rätt bra. Man kan ha fönsterbrädor på väggen också!
Sånt får en samlare att med studs i hela systemet bära två stycken långa fönsterbrädor till kassan.
Väl tillbaka i hemmet kom han på att hyllbärarna han just köpt var av färgen furu. Det är för fult och de ska såklart målas. Det som nyss målats ska torka …
Sånt kan få en samlare att … ja … ni fattar!
Men se, det fanns en lösning även på detta. Sprayfärg! Och det torkar fort! Jajjamen. Snart var samlaren i full färd med att få upp sina hyllor på sin nya vägg.
Medan jag rotade runt i jorden i mina nybyggda planteringslådor i trädgården, hade han redan påbörjat sin samling i ny tappning. Och när jag borstade jorden av händerna stod prylhyllan helt tom i vardagsrummet och glasgrejerna trippade runt i glädjeyra över att få nya placeringar och kunna visa upp sig ordentligt.
Jag ägnade mig åt glasplaceringen medan Maken fortsatte med prylarna.
Och det blev bra, mycket bra, i alla hyllor. Fortfarande lite som att bo i ett museum men det får man leva med när man gift sig med en samlare. Och det är fina saker. Som är tillverkade för att synas.
Vi hann inte helt färdigt med denna prylomorganisation. Det ska finputsas idag. Men Samlaren sitter redan och funderar över vad han ska utöka sina samlingar med … nu när det finns plats igen …
Sånt kan få en samlare att bli alldeles febrig i hela systemet.
Snart är det nog trängsel igen …

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.